Najnovije vesti

RENOVIRAN BORAVAK ZA DECU I MLADE OMETENE U RAZVOJU: Opština Stari grad brine o korisnicima ovog centra
Ilustracija/Shutterstock, Foto: Shutterstock

RENOVIRAN BORAVAK ZA DECU I MLADE OMETENE U RAZVOJU: Opština Stari grad brine o korisnicima ovog centra

Beograd -

Grad Beograd i Opština Stari grad kontinuriano rade na unapređenju položaja mladih, rešavanju njihovih problema, pružanju podrške i unapređenju jednakosti mladih iz osetljivih grupa.

Odgovorna socijalna politika jedan je od stubova našeg društva, a ona podrazumeva brigu o svakom njegovom članu. U ovom nastojanju da se mladima ometenim u razvoju i njihovim roditeljima olakša život na Opštini Stari grad kompletno je renoviran Centrar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

Dnevni boravak na Starom gradu dobio je rekonstrukcijom 2021. godine drastično bolje uslove, jer su radovi obuhvatili kompletnu zamenu podova, krečenje, zamenu električnih instalacija, kao i unutrašnje i spoljne stolarije, a vrednost ukupnih građevinskih radova iznosila je dva miliona dinara. Pored izvedenih radova Dnevni boravak je dobio i novi nameštaj.

Radno vreme Dnevnog boravka je od 6 do 18 časova, pri čemu korisnici pored stručnog rada imaju obezbeđena i tri obroka.

U novije vreme obnovljeno je više objekata socijalne zaštite na teritoriji Beograda: u pitanju je Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu, zatim boravak za decu sa smetnjama u razvoju na Starom gradu, gradski Centar za socijalni rad u Rakovici i Prihvatilište u Zvečanskoj ulici.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja