KAŽNJENI ZBOG BESPRAVNE GRADNJE U ZEMUNU: Nastavio sa radovima uprkos zabrani, evo koliko će da morati da ODROBIJA INVESTITOR!
Foto: Shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

KAŽNJENI ZBOG BESPRAVNE GRADNJE U ZEMUNU: Nastavio sa radovima uprkos zabrani, evo koliko će da morati da ODROBIJA INVESTITOR!

Beograd -

Povodom zatvaranja gradilišta u Zemunu u Ul. Dobanovački put br.16a dana 25.10.2023. godine, a o čemu je javnost već bila obaveštena, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odmah preduzelo dokazne radnje, te je utvrđeno da je i pored zatvaranja gradilišta investitor nastavio gradnju na objektu u Ul. Dobanovački put br.16a.

Daljom analizom činjeničnog stanja i dostupnih dokumenta odmah je utvrđeno da je investitor R.Z. a ne P.M. koji se tako predstavljao, te su oba lica u najkraćem roku saslušana i prilikom saslušanja su u potpunosti priznala izvršenje predmetnog krivičnog dela.

Dana 21.12.2023. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv R.Z. ( rođen 1982. godine) inače direktora pravnog lica “Una Kop” i P.M. (rođen 1961. godine) zbog postojanja opravdane sumnje je R.Z. izvršio krivično delo Građenje bez građevinske dozovle iz odredbe člana 219a stav 2 Krivičnog zakonika u čemu mu je sa umišljajem pomogao P.M. i time izvršio krivično delo Građenje bez građevinske dozovle iz odredbe člana 219a stav 2 Krivičnog zakonika u vezi odredbe člana 35 Krivičnog zakonika.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljene oglasi krivima, te da okrviljenom R.Z. opozove prethodno izrečenu uslovnu osudu i osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci kao i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara, a da okrivljenom P.M. izrekne uslovnu osudu na taj način što će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci i istovremeno odrediti da se ovako utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku proveravanja u trajanju od 4 godine ne izvrši novo krivično delo kao i da ga osudi na plaćanje novčane kazne u iznosu od 500.000,00 dinara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track