PRIČA SA O STARICI KOJA PRODAJE CVEĆE RASPLAKALA SVE: "Pitam je koliko je buket , a jedna njena rečenica me razorila!" (FOTO)
Foto: Shutterstock

PRIČA SA O STARICI KOJA PRODAJE CVEĆE RASPLAKALA SVE: "Pitam je koliko je buket , a jedna njena rečenica me razorila!" (FOTO)

Beograd -

Susret jedne devojke sa bakicom koja na beogradskim ulicama prodaje cveće deli se društvenim mrežama i pokazuje da je za sreću dovoljno vrlo malo.

Priča dolazi iz centra Beograda, te je završila na stranici "Moj Beograd" i postala popularna.

Objavu i susret anonimne devojke sa bakicom koja prodaje cveće prenosimo u celosti.

"Danas sam prolazila bulevarom i iz 26-ice sam videla baku malo ispod Pravnog fakulteta kako sedi i prodaje cveće. Bus stoji, a ja gledam kako ona vapi za pogledom ljudi da joj daju nešto i drži one buketiće ali niko ne obraća pažnju na nju. Silazim na sledećoj stanici, vraćam se do nje, prolazim i vratim se i pitam... Bako, koliko vam je jedan buketić?

Kaže ona : 'Evo, ova tri za 200 dinara i da ide baka kući.'

Kažem ne ne, dovoljan mi je jedan, izvolite 200 dinara. I ona toliko želi da mi da ostala dva, rekoh ne ne ovaj mi je baš lep i dovoljno mi je. Njeno “hvala dete živa mi bila i sve najbolje na svetu da imaš”.

Bakica je toliko divna, predobra, čistog srca, ljupkih očiju i ne baš upoznata s današnjim svetom. Jedan buketić prodaje za 50 dinara. Jako me je dirnula danas rečenica 'evo ova tri za 200 pa da baka ide kući', ja je slušam a zadržavam suze da ne krenu dok ne završim razgovor. Zaista jedna plemenita bakica koja je ostavila tako jak utisak na mene."

"Bože kakva tuga da u ovim godinama mora da se muči i ceo dan tu sedi na hladnoći", glasio je jedan od komentara ispod objave, a mnogi su se raspitivali da li baka i dalje prodaje cveće na istom mestu kako bi joj dodatno pomogli.

Dobrota je svuda, nekad je potrebno samo malo da pogledate oko sebe.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track