KAKO IZGLEDA ZGRADA U BLOKU 45 ČIJI SE STANARI NIKAD NISU POSVAĐALI! Sve sredili! U narednih 20 godina ne moraju da sređuju ništa!
Foto: screenshot RTS

Prolaznici zastaju, gledaju, fotografišu...

KAKO IZGLEDA ZGRADA U BLOKU 45 ČIJI SE STANARI NIKAD NISU POSVAĐALI! Sve sredili! U narednih 20 godina ne moraju da sređuju ništa!

Beograd -

Novogodišnja dekoracija uz slogu i dogovor – kako izgleda zgrada u Bloku 45 čiji se stanari nikad nisu posvađali

Jedna od najbolje uređenih i najlepših zgrada u Beogradu, gde se, kako kažu komšije, nikada niko nije posvađao otkako su se uselili, nalazi se u Bloku 45.

Upravnik kaže da narednih 20 godina neće morati ništa da se menja, jer su sve popravili od podruma do krova i sredili po svojoj meri. Novogodišnja dekoracija, oko koje su se takođe bez problema dogovorili, privlači pažnju komšija i prolaznika.

blok 45
foto: screenshot RTS

Prolaznici zastaju, gledaju, fotografišu. Sa ulaznih vrata solitera u Jurija Gagarina odmahuju im Deda Mraz, Sneško Belić, kroz staklo se vidi okićena jelka. Stanari ponosni na novogodišnju dekoraciju.

Stanari navode da je reč o komšijskoj inicijativi i da su u zgradu doneli zimsku idilu i novogodišnju atmosferu kojoj su se najviše obradovala deca.

Domaćinski su se komšije dogovorile i kako će ove godine izgledati ulaz. Jelka i ukrasi su zajednički i svake godine se ponešto dokupi.

1 / 6 Foto: screenshot RTS

"Održali smo sastanak, dogovorili se da treba da okitimo zgradu za Novu godinu. Po dogovoru tog dana kad smo odredili mi smo u 8 sati počeli da radimo i do 12 sati je trajalo kićenje jelke i uređenje ovih ulaza zgrade. Jedan je, ovako više, umetnički školovan, pa je ideje dao i tako, pomogli smo svi. Crvena boja uglavnom preovladava, to je znak sreće", kaže prof. dr Ranko P. Marijanović, upravnik stambene zajednice u Jurija Gagarina

Komšije iz susednih ulaza stalno ih pitaju za recept, a odgovor je jednostavan - sloga i dogovor. Oni koji su se doselili kad je zgrada izgrađena, baš u januaru, ali 1973. godine, kažu da se za 50 godina niko nije posvađao.

Sve je sređeno, od krova do podruma, okrečeni zidovi i fasada, remontovani liftovi, pa su, nadaju se, što se popravki tiče, mirni narednih 20 godina.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track