POJAVILI SE JEZIVI PLAKATI U BEOGRADU! Građani zgroženi: Kada bolesni um deluje
Foto: Profimedia

POJAVILI SE JEZIVI PLAKATI U BEOGRADU! Građani zgroženi: Kada bolesni um deluje

Beograd -

Plakati kojima su ovih dana izlepili naselje Rakovica, opštinu Čukarica u Beogradu, zabrinuli su mnoge građane, jer otvoreno pozivaju na nasilje nad psima.

Iako nije utvrđeno ko stoji iza ovih plakata, besmislice koje su napisane na njima - da lavež pasa pospešuje razvoj tumora na mozgu i izaziva razne probleme kod dece uznemirilo je građane Beograda. Fotografiju plakata objavila je Instagram stranica "druzina_sapica_nora" koja je pozivala sve Beograđane da, ukoliko negde uoče plakate, odmah skinu.

"Kada bolesni um deluje. U Rakovici i na Čukarici polepljeni plakati! Molimo vas ko naiđe na ove plakate da ih skine!", napisala je pomenuta Instagram stranica. Koliko su zaista reči koje su ispisane na plakatu uznemirujuće, procenite sami.

"Naš grad pripada psima; U selima, gradovima čak i prirodi više ne čujemo ptičice ili umirujući šum vetra kroz krošnje. Histerično lajanje pasa se čuje svuda i u svakom trenutku.

130 decibela buke koja širi bolest. Dugotrajno izlaganje lavežu pasa pospešuje razvoj tumora na mozgu, a kod dece izaziva probleme sa seksualnim identitetom i potisnutu agresiju" napisali su nepoznati građani.

Takođe, dodali su da treba zaštititi zdravlje starijih i dece i da svi kolektivno trebamo izbegavati da budemo u blizini pasa koji laju.

Možda se ne zna ko stoji iza svega ovoga, ali ono što se sa sigurnošću može potvrditi jeste da se ovakvim porukama ugrožava bezbednost životinja, i poziva na jezive radnje protiv pasa.

"E Bože sačuvaj na šta je narod sve spreman i šta da uradi…Lavež im smeta, koga vi bre zezate i koji problem vas muči", "Užasnuta ovakvim delovanjem nalazim da među nama postoje ljudi pomračenog uma koji rade i deluju vez adekvatne stručne pomoći i nadzora. Naša je obaveza i dužnost da delujemo po tom pitanju, pronađemo bolesne i stavimo ih pod stručni nadzor", "Ludaci, žao im je prirode, a sve su uništili i istrebili. Eto sad su i psi krivi. Čudo da pacovi nikome ne smetaju. Samo psi i mačke, pa i te jadne ptice koje pominju. Opasni ludaci", "Nema nama pomoći", bili su samo neki od komentara ispod ove objave na Instagramu.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track