"POKUŠAVAMO DA SPASIMO ŠTO VIŠE, ALI TEMPERATURA JE PREVISOKA!" Načelnik sektora za vandredne situacije: Prognoze nisu dobre
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"POKUŠAVAMO DA SPASIMO ŠTO VIŠE, ALI TEMPERATURA JE PREVISOKA!" Načelnik sektora za vandredne situacije: Prognoze nisu dobre

Beograd -

Kineski tržni centar u bloku 70 ponovo je u plamenu. Na terenu je trenutno 15 vozila i 51 vatrogasaca koji se bore sa vatrenom stihijom.

Luka Čaušić, načelnik sektora za vandredne situacije, uključio se ispred kineskog tržnog centar i otkrio više informacija javnosti.

- Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd dobila je u 6:57 prijavu o požaru. Za svega 2 do 3 minuta smo stigli na lice mesta iz Vatrogasno-spasilačke stanice Novi Beograd. Požar je već bio u razvijenoj fazi. Trenutno je 62 vatrogasca spasioca, sa 17 vozila i taj broj ljudi se povećava iz minuta u minut. Dakle, sve raspoloživo ljudstvo je upućeno ka ovom požaru, vodeći naravno računa da se može desiti i požar na drugim delovima teritorije grada Beograda. Takođe, tu su prisutni policijski službenici, policijske uprave za grad Beograd, pripadnici gradskih službi, vodovod nam je takođe uputio dodatne cisterne - rekao je Čaušić i dodao:

Luka Čaušić
foto: Kurir televizija

- Ovo je jedan veoma težak požar i pre dve godine kada je deo gorio, mi smo uspeli da spasimo više od polovine tada, ali ovakvi centri su puni izuzetno gorivih materija, razvijaju se visoke temperature. Mi sad, faktički sa zadnje strane pokušavamo da spasimo nešto ovim ljudima. Međutim, toliko je visoka temperatura, jako je teško prognozirati u kojem pravcu će da ide ovaj požar. Ono što je najbitnije, za sad nemamo informacije da ima povređenih lica.

Gradi se novi kineski tržni centar

U požaru 2021. godine izgoreo je najveći deo tržnog centra u Bloku 70, a ispred samog centra postavljeni su privremeni kontejneri. Predviđeno je da 80 odsto zakupaca svoje radnje preseli preko puta Bloka 72, gde se gradi novi kineski tržni centar i ugovori za zakup su već potpisani.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:55

Požar u Bloku 70

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track