RED ISPRED CRKVE SVETE TROJICE OD RANOG JUTRA, MNOGI PRIĐU DA PITAJU ŠTA SE ČEKA! Kolona sve do Takovske, duga par stotina metara
Foto: Petar Aleksić

nepregledna kolona na tašmajdanu u centru beograda

RED ISPRED CRKVE SVETE TROJICE OD RANOG JUTRA, MNOGI PRIĐU DA PITAJU ŠTA SE ČEKA! Kolona sve do Takovske, duga par stotina metara

Beograd -

BEOGRAD - Mnogobrojni vernici dolaze da se poklone Ikoni Majke Božije umekšanje zlih srca koja je još danas izložena u Crkvi Svete Trojice u Beogradu.

1 / 20 Foto: Petar Aleksić

Od jutarnjih časova stvoren je red vernika, dugačak par stotina metara do ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve u Beogradu.

red, ikona, Ikona Majke Božije, Ruska pravoslavna crkva, Crkva Svete Trojice, čudotvorna ikona
foto: Petar Aleksić

Ikona koja je juče iz Moskve stigla u Srbiju u organizaciji fondacije Svetog Romana iz Moskve, prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije.

Komisija za naučno proučavanje čudesnih pojava Moskovske patrijaršije u okviru svojih ispitivanja je sa ikone uzela smirnu, i utvrdila je da je njen sastav sličan soku koji luči neko četinarsko drvo iz toplijih krajeva, kaže se na sajtu manastira Ostrog gde je ikona bila prošle godine.

Red je ogroman, sve do Takovske ulice, a mnogi Beograđani prilazili su vernicima u koloni da pitaju šta se čeka. Ikona posle Beograda ide u Zrenjanin, pa u Niš.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

05:18

ČUDOTVORNA IKONA BOGORODICE TROJERUČICE U VAZNESENJSKOJ CRKVI: Vernici širom Srbije dolaze da se poklone ikoni sa Hilandara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track