NA OVOJ BEOGRADSKOJ RASKRSNICI PRELAZAK ULICE JE RUSKI RULET Pešaci u milosti vozača, reporter rešio da se KOCKA! (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

rizična raskrsnica

NA OVOJ BEOGRADSKOJ RASKRSNICI PRELAZAK ULICE JE RUSKI RULET Pešaci u milosti vozača, reporter rešio da se KOCKA! (VIDEO)

Beograd -

A na jednoj od najprometnijih raskrsnica na Novom Beogradu semafori ne rade već nedeljama. Vozači prolazak raskrsnice uporedjuju sa ruskim ruletom dok pešaci zavise od dobre volje vozača.

U pitanju je ugao Antifašističke borbe i Bulevara Zorana Đinđića odakle je izveštavao novinar Kurira Nikola Vujović.

Nikola Vujović
foto: Kurir televizija

- Ono što možemo da vidimo to je da semafori još uvek ne rade i ono što znamo ne rade već preko desetak dana. Trenutno se radi parking u bulevaru Zorana Đinđića i zvanično to je problem uzrok. Ovo je pravi recept za nervozu i za kidanje živaca, pravi ruski rulet se igra ovde. Jedini mogući način kako trenutno ovde možete da pređete ulicu, to je da vas vozači puste i njima ste na raspolaganju.

Vujović je odličio da se i sam "kocka", a kako je prošao pogldajte u videu:

01:59

NA OVOJ BEOGRADSKOJ RASKRSNICI PRELAZAK ULICE JE RUSKI RULET Pešaci u milosti i nemilosti vozača, reporter rešio da KOCKA!

Na raskrsnici se dogodio veliki broj saobraćajnih nesreća:

- Saznali smo da se u ovih deset dana dogodilo jako puno onoga što kolokvijalno nazivamo čukanjem. Na ovoj raskrsnici to predstavlja jako veliki problem. Srećom nije bilo povređenih i pričinjene su samo manje materijalne štete, ali kako saznajemo od lokalaca i od komšija ovog dela grada, bilo je toliko saobraćajnih nezgoda da je to već višemilionska šteta.

Nikola Vujović
foto: Kurir televizija

A na rizičnoj raskrsnici trenutno nema saobraćajne policije:

- Moramo da iskoristimo i našu medijsku moć da možda uputimo apel nadležnima da se ova situacija malo bolje organizuje i da se malo bolje sredi. Eto i da napomenemo da nema ni saobraćajne policije trenutno koja bi kontrolisala situaciju. Sve je na onim pravilima desne ruke i pravilima prvenstva prolaza za vozače što stvarno ponekad može kako sam rekao da bude pravi ruski rulet.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:25

Automobil parkiran na šinama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja