NEBO NAD BEOGRADOM IZAZVALO ŠOK: Fotografije iz prestonice ODUŠEVILE korisnike mreža - "Glava me boli, NI LEKOVI NE POMAŽU"
Foto: Kurir.rs

NEBO NAD BEOGRADOM IZAZVALO ŠOK: Fotografije iz prestonice ODUŠEVILE korisnike mreža - "Glava me boli, NI LEKOVI NE POMAŽU"

Beograd -

Neverovatan prizor, nalik na onom iz filmova, snimljen je večeras iznad Beograda.

Naime, kako se vidi na snimku koji je podeljen na Fejsbuku, nebo se prilikom zalaska sunca zacrnilo, kao da je neko spustio tamnu kupolu nad prestonicom, čiji horizont seče nebo.

Pogoršanje vremena koje traje već nekoliko dana, ispoljilo se i danas u pojedinim gradovima, gde je primećena kiša praćena vetrom. Pad temperature primećen je i u Beogradu, kada je na građane pala koja kap kiše.

U komentarima su se složili da se promena vremena osetila širom Srbije.

"Glava me boli, ni lekovi ne pomažu", "Slično je bilo i u Čačku", "Strašno!", samo su neki od podeljenih komentara.

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) za utorak, sutra će u Srbiji biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima, koji će na istoku i jugu ponegde biti praćeni i grmljavinom, na visokim planinama sa snegom.

Vetar će biti u skretanju na slab i umeren, u Vojvodini i planinskim predelima kratkotrajno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti od 5 do 8 stepeni, a najviša od 13 do 18 stepeni.

Prema rečima meteorologa Slobodana Sovilja, prva polovina ove sedmice biće u znaku promenjivog vremena sa čestim padavinama. Od danas će temperatura biti u manjem padu.

- Najpre će temperatura pasti za 2-3 stepena, a onda u utorak i sredu još dodatno za 2-3 stepena. Nestabilno vreme se završava u četvrtak. U drugom delu sedmice biće znatno više sunčanih intervala i ponovo će temperature biti od 15 do 20 stepeni – kaže Sovilj.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track