LUKA PETROVIĆ: U junu otvaranje nove pijace u Lazarevcu, koja je primer napretka i razvoja svih beogradskih opština
Foto: Foto: Grad Beograd

obilazak radova

LUKA PETROVIĆ: U junu otvaranje nove pijace u Lazarevcu, koja je primer napretka i razvoja svih beogradskih opština

Beograd -

U sklopu šire politike Koalicije "Beograd sutra", koja teži ka unapređenju infrastrukture i kvaliteta života u Beogradu i njegovim opštinama, član Predsedništva Srpske napredne stranke Luka Petrović obišao je radove na izgradnji nove pijace u Lazarevcu, najavljujući otvaranje ove veletržnice u junu. Stanovnici Lazarevca će početkom leta domaće proizvode moći da pazare, ali i prodaju na savremenoj i moderno opremljenoj pijaci na uglu ulica Dula Karaklajića br. 5 i Branka Radičevića.

Grad Beograd
foto: Grad Beograd

Radovi, koji su započeti 18. aprila prošle godine, polako se privode kraju.

- Veliki projekat je na pragu završetka, u pitanju je izgradnja potpuno novog objekta sa bruto površinom od 2.046,90 kvadratnih metara koji je konstruktivno podeljen na dva dela. U prizemlju se nalaze pijaca - prodajni deo sa izdvojenim lokalima i komunikacijama za galeriju kao i blok sa tehničkim i sanitarnim prostorijama i magacinskim prostorom - izjavio je Petrović.

Grad Beograd
foto: Grad Beograd

Funkcionalnost same pijace i pristupačnost građanima bila je prioritet pri vođenju ovog projekta. Prodajni deo nove pijace biće podeljen po sledećim funkcionalnim zonama: zona za voće i povrće i zona za ostale zanatske proizvode. Na spratu se nalazi administrativni deo za zaposlene - kancelarije, dok je galerija predviđena u sklopu prodajnog prostora koja će biti namenjena mlečnim i suhomesnatim proizvodima.

Grad Beograd
foto: Grad Beograd

Važno je naglasiti da svaka prodajna zona ima zaseban ulaz za utovar robe što dodatno povećava lagodnost i funkcionalnost novog objekta.

- Velika novina su uređene prilazne staze za invalide, kao i izgradnja posebne prostorije u vidu mirisne barijere koja ide u prilog jednom od najvažnijih faktora ove veletržnice, a to je higijena pri iznošenju otpada - dodao je Petrović.

Grad Beograd
foto: Grad Beograd

Luka Petrović je istakao i da je izgradnja nove pijace u Lazarevcu samo jedan u nizu projekata koji pokazuju angažovanost lokalne uprave na unapređenju infrastrukture i kvaliteta života građana. Pored Lazarevca, slični projekti se sprovode i u drugim opštinama kao što su Obrenovac, Barajevo, Mladenovac, čime se potvrđuje posvećenost vlasti ka razvoju i unapređenju svih delova Beograda.

Grad Beograd
foto: Grad Beograd

Otvaranje nove pijace u Lazarevcu predstavlja korak napred ka stvaranju boljeg i funkcionalnijeg grada, koji će ponosno nositi pečat politike "Beograd sutra".

Bonus video:

02:46

NA KLIK DO SVEŽEG VOĆA, POVRĆA I DRUGE ROBE: U Subotici osnovana prva onlajn pijaca u Srbiji! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track