DANAS UDAR NA KRVOPIJE U OVIM DELOVIMA BEOGRADA: Suzbijanje komaraca na Dorćolu, u Zemunu i delovima Jakova, Surčina, Boljevaca
Foto: Gradska čistoća

ČISTOĆA U AKCIJI

DANAS UDAR NA KRVOPIJE U OVIM DELOVIMA BEOGRADA: Suzbijanje komaraca na Dorćolu, u Zemunu i delovima Jakova, Surčina, Boljevaca

Beograd -

BEOGRAD - Javno-komunalno preduzeće "Gradska čistoća" danas će suzbijati komarce u beogradskoj opštini Zemun, na Dorćolu, kao i u delovima Surčina, Jakova Boljevaca i drugih naselja.

Ekipe tog predzeća će zaprašivati odrasle jedinke komaraca od 18 sati do ponoći, na nasipu od Progara ka Jakovu, Novom bežanijskom groblju, u naselju Soko Salaš, Bojčinskoj šumi, kanalima u Boljevcima i uz Nautičko selo, SC "Surčin", naseljima Ključ i Grmovac, navodi se u saopštenju koje je preneo Beoinfo.

"Čistoća" će zaprašivati komarce i na Dorćolu, Zemunu - Godnjem i Donjem gradu, u naseljima Sava Kovačević, Sutjeska, Bački Ilovik, Kalvarija, Novi grad, potom Vojni put, Altina, Plavi Horizonti, Školsko dobro, Zemun polje, Nova Galenika, kao i naselja Belarica i Ekonomija, Paviljoni i Retenzija.

To JKP je naglasilo da su preparati koji se koriste registrovani od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u privremenu listu biocidnih proizvoda, i da zbog toga građani nemaju razloga za strah.

"Apeluje se na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele", dodaje se u saopštenju.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 i subotom od 8 do 14 sati.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

03:04

Nevreme sprečava uništavanje zaraženih komaraca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track