Počinje merenje dimnih gasova u domaćinstvima

Beograd

Počinje merenje dimnih gasova u domaćinstvima

Beograd -
Pomoćnica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine Marija Grubačević naglasila je da građani neće snositi nikakve posledice bez obzira na rezultate merenja i pozvala ih je da sarađuju sa ekipama koje vrše merenje

BEOGRAD - Sekretarijat za zaštitu životne sredine saopštio je da počinje sa merenjem emisije dimnih gasova iz individualnih kotlarnica u 140.000 domaćinstava u 10 beogradskih opština.

Kako se navodi, merenje emisije gasova radi se u cilju izrade katastra o koncentraciji i količini zagađujućih materija koje emituju individualne kotlarnice, da bi mogla da se stekne kompletna slika o uticaju pojedinačnih kotlarnica na kvaliet životne sredine.

Dodaje se da će na osnovu podataka iz katastra, Sekretarijat za zaštitu životne sredine predložiti primenu korektivnih mera tamo gde je to potrebno.

Pomoćnica gradskog sekretara za zaštitu životne sredine Marija Grubačević naglasila je da građani neće snositi nikakve posledice bez obzira na rezultate merenja i pozvala ih je da sarađuju sa ekipama koje vrše merenje.

Vlasnici domaćinstava, kako se dodaje u saopštenju treba da daju podatke o toplotnom izvoru, vrsti i potrošnji energenata, a merenje emisije gasova biće vršeno automatskim gasnim analizatorom sa elektrohemijskim senzorom i ručnom pumpom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja