Mališani u naselju Makiš 2 dobili biblioteku

Mališani u naselju Makiš 2 dobili biblioteku

Beograd -
Učionica u naselju Makiš 2 od danas je prepuna literature za decu koju su mališani dočekali sa oduševljenjem, a onda je svako izabrao neku knjigu koju će čitati preko vikenda

BEOGRAD - Zahvaljujući Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Filološkom fakultetu u Beogradu i izdavačkoj kući Alnari, mališani iz naselja Makiš 2 koji su nekada živeli u nehigijenskom naselju „Belvil” dobili su, pred početak Sajma knjiga, pravu malu dečju biblioteku u naselju.

Učionica u naselju Makiš 2 od danas je prepuna literature za decu koju su mališani dočekali sa oduševljenjem, a onda je svako izabrao neku knjigu koju će čitati preko vikenda.

Naslova je bilo mnogo, a decu su oduševili „Mladi Šerlok Holms”, „Grozni Gaša”, „Mali princ”, „Maštarijum”, „Pustolovine jedne cigle”, „Krpice”, „Bajke braće Grim”, „Kralj Artur”, „Beli očnjak” i mnogi drugi.

– Ja sam naučila u školi da čitam i pišem i za sebe sam već izabrala knjigu. Ona se zove „Baletske priče” i sviđa mi se, jer ja hoću da budem balerina kad porastem – rekla je mala Sunita, koja ide u treći razred i dodala da će, kad pročita ovu knjigu, da dobije peticu iz srpskog.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu za mališane iz svih nekadašnjih nehigijenskih naselja redovno organizuje zanimljive događaje i edukativne posete, tako da su od početka septembra deca obišla čak šest beogradskih muzeja, videla Beogradsku mumiju i bila na nekoliko bioskopskih i pozorišnih predstava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track