Održana svečanost za donatore socijalnih programa

Stari dvor

Održana svečanost za donatore socijalnih programa

Beograd -
Donatorima koji su proteklih godina uložili trud i sredstva u programe usmerene na pomoć najugroženijim Beograđanima zahvalnice je uručio gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić

BEOGRAD - Svečanost za donatore koji su doprineli da se u okviru aktivnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda ugroženoj deci ulepša detinjstvo ili obezbedi mirnija starost najstarijim Beograđanima održana je u Starom dvoru.

Donatorima koji su proteklih godina uložili trud i sredstva u programe usmerene na pomoć najugroženijim Beograđanima zahvalnice je uručio gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu svakodnevno obavlja najodgovornije poslove i ispunjava najteže zadatke. Međutim, oni koji rade ove poslove ne bi bili toliko uspešni da nemaju podršku društveno odgovornih preduzeća i kompanija – istakao je Matić.

Na današnjoj svečanosti najavljena je i peta po redu akcija „Magični doručak”, koja će se održati od 5. do 11. novembra. Zahvaljujući ovoj akciji četiri hiljade dvesta učenika sa posebnim potrebama dobiće redovnu užinu.

Akciju „Magični doručak” pokrenuli su „Kredit Agrikol banka Srbija” i kompanija „Metro keš & keri Srbija”, u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Banka hrane” i uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Zahvaljujući zalaganju 26 kompanija i 12 medijskih sponzora, obezbeđeno je više od 25 tona hrane, a akciji se pridružio i veliki broj građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track