Počelo uklanjanje divlje deponije u Radničkoj ulici

Čukarička padina

Počelo uklanjanje divlje deponije u Radničkoj ulici

Beograd -
Radnici „Gradske čistoće” i „Zelenila” odneli su oko 60 kubika smeća i divljeg rastinja, koje se na nepristupačnom terenu taložilo godinama

BEOGRAD - Samo nekoliko dana nakon inicijative građana sa Čukaričke padine uklanja se divlja deponija u Radničkoj ulici. Ovu akciju zajednički sprovode opština Čukarica i grad Beograd. Radnici „Gradske čistoće” i „Zelenila” odneli su oko 60 kubika smeća i divljeg rastinja, koje se na nepristupačnom terenu taložilo godinama.

Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković rekao je, prilikom obilaska lokacije, da zajednički treba rešavati ovaj, ali i sve druge probleme koje građani prijave.

– Pre deset dana sa ljudima iz „Zelenila” i „Čistoće” obišao sam ovu lokaciju i u razgovoru sa građanima koji su inicirali uklanjanje deponije dogovorili smo se da rešimo ovaj problem. Ova akcija upravo je rezulat inicijative građana, što treba da bude primer svim Beograđanima. Ukoliko žele da reše probleme u svojim naseljima, treba da se obrate svojim opštinama i gradu – ukazao je Živković i najavio da će prostor oko

Radničke do proleća biti potpuno sređen, na zadovoljstvo njenih žitelja.

Zamenik predsednika opštine Uroš Janković istakao je da im je cilj da divlje deponije na Čukarici postanu prošlost.

– Ovo je još jedna u nizu akcija čišćenja na Čukaričkoj padini i mi se nećemo zaustaviti dok se u potpunosti ne uvede komunalni red na našoj opštini – najavio je Janković.

– Smrad, grozno, nečistoća. Zato hvala svima koji su pokrenuli ovu akciju. Mi želimo da napravimo oazu od Čukarice, a ova deponija ne ide u prilog tome. Mora da se čisti da bi trajno rešenje dovelo do rezultata. Na moju radost ovo je pokrenuto, ali ja očekujem da se uzmu u pamet i moji prijatelji i komšije, da se ovo konačno reši, a smeće odlaže tamo gde je predviđeno – navela je Ljiljana Uverić, jedan od inicijatora akcije.

Njena komšinica Jelena Ćirović podseća da u zgradi živi oko 100 stanara, koji se godinama bore sa ovim problemom. Ona je izrazila očekivanje da je ovo početak rešenja, s obzirom na dugogodišnji problem koji imaju sa stanarima iz nehigijenskog naselja, smeštenog iznad te padine.

U toku dvodnevne akcije angažovano je oko dvadesetak radnika „Gradske čistoće” i „Zelenila”, koji su uz svu potrebnu mehanizaciju uspeli da na nepristupačnom terenu uklone oko 60 kubika smeća, istakli su za Beoinfo iz tih javnih preduzeća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track