Đaci OŠ Kneginja Milica dobijaju nove toalete

Beograd

Đaci OŠ Kneginja Milica dobijaju nove toalete

Beograd -
U sekretarijatu ističu da je u toku postupak za izbor izvođača radova za sanaciju sanitarnih čvorova u OŠ „Kneginja Milica”

BEOGRAD - U skladu sa planom Sekretarijata za obrazovanje i dečju zašitu i programom rekonstrukcije i sanacije dotrajalih toaleta u školama, bolje higijenske uslove uskoro će imati i đaci u OŠ „Kneginja Milica”.

U sekretarijatu ističu da je u toku postupak za izbor izvođača radova za sanaciju sanitarnih čvorova u OŠ „Kneginja Milica” i podsećaju da je pri kraju uređenje sanitarnih čvorova u Srednjoj zanatskoj školi u Rakovici, kao i adaptacija posebnih toaleta, koji će u skladu sa standardima biti prilagođeni učenicima koji koriste kolica.

Iz gradskog budžeta do sada su finansirane izgradnja pristupnih rampi i adaptacija sanitarnih čvorova u deset srednjih škola. Bolji uslovi obezbeđeni su za učenike Tehničke škole u Železniku, u Zemunskoj gimnaziji, Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”, Petoj ekonomskoj školi u Rakovici, Prvoj beogradskoj gimnaziji, SOŠ „Stefan Dečanski”, SOŠ „Sveti Sava” u Umci, EŠ „Nada Dimić” i Gimnaziji u Mladenovcu.

Završena je i sanacija toaleta u Hemijsko-prehrambenoj-tehnološkoj školi, dok je u izdvojenom odeljenju OŠ „Jelica Milovanović” Sopot u Đurincima izgrađen sanitarni čvor u samom objektu škole.

U sekretarijatu ističu da je bilo neophodno da se saniraju svi naši školski toaleti, naročito oni koji koriste učenici sa cerebralnom paralizom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track