Pozorište na Terazijama i EDB dogovorili se o plaćanju duga

Sporazum

Pozorište na Terazijama i EDB dogovorili se o plaćanju duga

Beograd -
Ukoliko se ni danas niko ne pojavi struja će Ateljeu 212 biti isključena", rekla je Alagićeva i dodala da EDB ne sme da dozvoli da jedno požoriste bude privilegovano u odnosu na druge potrošače

BEOGRAD - Požorište na Terazijama i Elektrodistribucija Beograd (EDB) postigli su dogovor o izmirenju duga od preko pet miliona dinara za električnu energiju.

"Sa upravom Požorišta na Terazijama potpisan je Protokol o izmirenju duga, zbog cega im je još u utorak uveče uključena struja", rekla je portparolka EDB-a Sandra Alagić.

Ona je objasnila da će požoriste deo duga uplatiti odmah, dok će ostatak vraćati na rate. Sekretarka Pozorišta na Terazijama Slavica Mitić potvrdila je da imaju struju i da će detalji o izmirenju duga sa EDB-om biti dogovoreni u toku dana.

"Struja je sinoć uključena i u Ateljeu 212, kako bi predstave mogle da se odigraju, ali nam se iz Uprave tog pozorišta još niko nije obratio za dogovor", rekla je portparolka EDB-a.

"Ukoliko se ni danas niko ne pojavi struja će Ateljeu 212 biti isključena", rekla je Alagićeva i dodala da EDB ne sme da dozvoli da jedno požrište bude privilegovano u odnosu na druge potrošače.

Atelje 212 duguje EDB-u 8,3 miliona dinara za struju, a najveći dužnik je Jugoslovensko dramsko pozorište, sa 14 miliona dinara duga za električnu energiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track