Počeli seminari o nasilju i zlostavljanju dece

Savski venac

Počeli seminari o nasilju i zlostavljanju dece

Beograd -
Dvodnevni akreditovani seminari su za stručnjake iz osnovnih škola organizovani u utorak i sredu, dok su za srednje škole „rezervisani” 15. i 16. novembar

BEOGRAD - Opština Savski venac počela je sa realizacijom dvodnevnih seminara namenjenih direktorima, psiholozima i timovima za borbu protiv nasilja i zlostavljanja dece, osnovnih i srednjih škola Savskog venca. Dvodnevni akreditovani seminari su za stručnjake iz osnovnih škola organizovani u utorak i sredu, dok su za srednje škole „rezervisani” 15. i 16. novembar. U radu seminara će učestvovati i predstavnici MUP-a zaduženi za internet-kriminal.Imajući u vidu budućnost i sigurnost dece, a radi prevencije ove vrste zloupotrebe, opština Savski venac je u saradnji sa Centrom za prevenciju devijantnog ponašanja iz Novog Sada pokrenula program koji ima za cilj da se na vreme izbegnu problemi koji su posledica zloupotreba dece putem IKT (informaciono-komunikacionih tehnologija), ali i svih ostalih vrsta nasilja.

Prema rečima Biljane Kikić Grujić, glavnog koordinatora Centra za prevenciju devijantnog ponašanja, nakon seminara će u školama biti organizovane radionice za učenike, a potom i nekoliko tribina za učenike i za roditelje, ali i za nastavnike koji nisu imali priliku i mogućnost da prisustvuju seminarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track