Predavanje o narkomaniji za romske porodice

Beograd

Predavanje o narkomaniji za romske porodice

Beograd -
Dr Jasna Daragan Saveljić, direktorka bolnice u Drajzerovoj ulici, prisutnima je objasnila kako izgleda osoba pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kada konzumiranje opojnih sredstava prelazi u bolest, kao i gde mogu da se obrate za pomoć i savete na temu narkomanije

BEOGRAD - U organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, organizovano je još jedno predavanje na temu narkomanije za stanovnike iz nekadašnjih nehigijenskih naselja.

Dr Jasna Daragan Saveljić, direktorka bolnice u Drajzerovoj ulici, prisutnima je objasnila kako izgleda osoba pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kada konzumiranje opojnih sredstava prelazi u bolest, kao i gde mogu da se obrate za pomoć i savete na temu narkomanije. Roditeljima je poručila da treba da budu uz svoju decu čak i ako krenu pogrešnim putem, jer je izlečenje moguće jedino uz pomoć i podršku najbližih članova porodice.

Ona je mlade uputila i u to kako izgledaju najrasprostranjeniji narkotici, ali ih je i upoznala s ponašanjem narkodilera i njihovim pristupom koji lako može da zavede znatiželjne.

Edukacija na temu bolesti zavisnosti biće nastavljena u istom naselju već u petak, kada će stručnjaci Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti sa nekadašnjim stanovnicima nehigijenskih naselja razgovarati o alkoholizmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track