Počela obuka gerontodomaćica

Lazarevac

Počela obuka gerontodomaćica

Beograd -
U okviru kluba pružale bi se usluge okupljanja, druženja, servisne usluge starim licima.Širenjem mreže" Dnevnih centara i klubova" pružili bi podršku i obezbedili zadovoljavanje potreba korisnika ( penzionera i drugih starih lica) u prirodnom okruženju

BEOGRAD- Darko Božić, član gradskog veća,prisustvovao je početku obuke za posao deset gerontodomaćica u okviru realizacije projekta " Treće doba Lazarevac, prijatan grad" u organizaciji Udruženja mladih Lazarevca, a uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

- Grad Beograd trenutno finansira rad 687 gerontodomaćica, što obuhvata 2.011 korisnika usluga, a u narednom periodu biće ih angažovano još, kako najstariji sugrađani sa teritorije grada Beograda ne bi čekali ovu vrstu pomoći. Pored održavanja stana, pripreme hrane, nabavke namirnica,gerontodomaćice svojim korisnicima pomažu i da se okupaju, očešljaju, presvuku i podsete ih i da treba da odu kod lekara, rekao je Božić.

U okviru kluba pružale bi se usluge okupljanja, druženja, servisne usluge starim licima.Širenjem mreže" Dnevnih centara i klubova" pružili bi podršku i obezbedili zadovoljavanje potreba korisnika ( penzionera i drugih starih lica) u prirodnom okruženju.

Strategija socijalne politike grada Beograda je da proširi mrežu dnevnih centara i klubova, a sve u cilju razvoja vaninstitucionalne zaštite. Organizacija PJ " Dnevni centri i klubovi" zasnovana je na jedinstvenim modelima otvorene zaštite: Koncepcija, sadržaj rada i vrsta usluga dnevnih centara i klubova za starije građane" i " Mesto i uloga pomoći u kući sa aspekta socijalne zaštite".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track