Redovna kontrola ugostiteljskih objekata
Foto: printscreen

Komunalna policija

Redovna kontrola ugostiteljskih objekata

Beograd -
Prema propisima, radno vreme lokala u stambenim zgradama je do ponoći, dok je muzika dozvoljena do 23 sata, s tim da je u dane vikenda ta satnica produžena za jedan sat

BEOGRAD - Tokom protekle dve godine, najveći broj prijava (preko 9.000), koje je Komunalna policija primila od Beograđana odnosila se na buku i prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih objekata koji su u njihovom neposrednom susedstvu radili bez bilo kakvih ograničenja, a u Komunalnoj policiji kažu da je danas, posle kontinuiranih intervencija, značajno smanjen broj ovakvih prekršaja.

Ekipa Beoinfa provela je vikend sa patrolom Komunalne policije u redovnoj kontroli ugostiteljskih objekata u centralnoj gradskoj zoni, obilazeći mesta oko parka Manjež, Zelenog i Obilićevog venca, Majke Jevrosime i Ulice Strahinjića bana. Tokom kontrole zabeležena su dva prekršaja, a osim izricanja opomena, nije bilo značajnijih intervencija.

Većina kafića, smeštenih u stambenim objektima u pomenutom pojasu, pridržava se propisanih mera i gasi muziku do ponoći, a gosti se razilaze u narednih sat vremena. Takođe, bilo je i sitnih odstupanja, ali ništa što bi nekom narušilo pravo na odmor i san – ocenio je vođa Patrole komunalne policije Dejan Nakov.

Prema propisima, radno vreme lokala u stambenim zgradama je do ponoći, dok je muzika dozvoljena do 23 sata, s tim da je u dane vikenda ta satnica produžena za jedan sat. Ugostiteljski objekti koji se više puta prijavljuju od strane građana pojačano se obilaze, i ako se nakon izrečene opomene ne poštuje odluka pišu se novčane kazne, koje se kreću od 5.000 do 20.000 dinara.

–Takođe, nije mali broj slučajeva kada predstavnici pojedinih ugostiteljskih objekata prijavljuju konkurentske lokale – kaže vođa patrole Nakov i dodaje da bez obzira na okolnosti, Komunalna policija izlazi na teren kako bi ustanovila pravo stanje. Nakov podseća da je tokom ranijih intervencija, Komunalna policija rešila, ali da i dalje nadgleda one najdrastičnije primere uzurpacije građana.

– Susretali smo se se radom noćnog kluba u sred stambene zgrade, smeštene na uglu Prizrenske i Sremske ulice u centru grada, gde su stanari bukvalno bili prinuđeni da traže prinudni smeštaj kako bi se odmorili. Kontinuiranom akcijom uspeli smo, iako na početku nije bilo lako, da rad tog ugostiteljskog objekta dovedemo u normalne okvire – kaže Nakov ističući da Komunalna policija svake noći vrši preventivne kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama, kako bi, kako je rekao, bile ispoštovane propisane odluke i potrebe svih naših sugrađana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track