Mladi kroz igru učili o vođenju monetarne politike
Foto: Beoinfo

NBS

Mladi kroz igru učili o vođenju monetarne politike

Beograd -
Kancelarija za mlade grada Beograda u saradnji sa Narodnom bankom Srbije organizovala turnir za mlade u društvenoj igri "Monetura", koji se održao u prostorijama NBS

BEOGRAD - Kancelarija za mlade grada Beograda u saradnji sa Narodnom bankom Srbije organizovala je turnir za mlade u društvenoj igri "Monetura", koji se održao u prostorijama Narodne banke Srbije.

Mladi učesnici bili su u prilici da se na zabavan i maštovit način upoznaju sa principima kreiranja i sprovođenja monetarne politike, a posebno s pojmom inflacije.

U društvenoj igri učesnici su bili u ulozi guvernera i suočavali se s realnim životnim situacijama u kojima naš monetarni sistem može da se nađe.

Primenom odgovarajućih mera osvajali su ili smanjivali broj poena i inflaciju održavali u granicama željene vrednosti. Poeni koji se osvajaju u igri predstavljaju glavno obeležje uspešnosti: stopa inflacije, vrednost dinara i poverenje građana.

Igrači su morali da ispune tri zahteva (stabilnost cena, finansijsku stabilnost i nezavisnost Narodne banke), koji omogućavaju članstvo u monetarnom sistemu Evropske unije. Pobednik igre je onaj ko prvi ispuni navedene zadatke i u unutrašnjem krugu table dođe do kraja - prosečne inflacije Evropske unije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track