Peruničić otvorio Sajam Expo-zim 2012

Otvorena zimska turistička sezona

Peruničić otvorio Sajam Expo-zim 2012

Beograd -
Iako je bilo najavljeno da će ceremoniji otvaranja prisustvovati i predsednik Skijaškog saveza Srbije Emir Kusturica, on je izostao zbog bolesti

BEOGRAD - Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije (Expo-zim 2012), 27. po redu, svečano je otvoren danas u Beogradu.Sajam, kojim po tradiciji u Srbiji počinje zimska sportska i turistička sezona, zvanično je otvorio državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

Iako je bilo najavljeno da će ceremoniji otvaranja prisustvovati i predsednik Skijaškog saveza Srbije Emir Kusturica, on je izostao, kako je saopšteno, zbog bolesti.

"Sam podatak da ovaj Sajam uspešno odoleva više od 25 godina, uprkos teškim uslovima i teškim vremenima, daje nam nadu da će u budućnosti biti još bolji. Sajam je dodatno značajan jer njim tradicionalno počinje sportska i turistička sezona u Srbiji", rekao je Peruničić.

Promoteri "Expo-zim 2012" su reprezentativci Srbije u snoubordu Jelena Ignjatov i Filip Grahovac, koji su pozvali sve zainteresovane da probaju zimske sportove i uživaju u čarima snega.

Ovogodišnji Sajam organizuje se u saradnji sa Asocijacijom "Sport za sve" i tokom narednog vikenda posetioci će moći da vide impresivnu izlagačku ponudu, kupe novu i razmene ili servisiraju polovnu sportsku opremu, kao i da pogledaju ponudu najpoznatijih turističkih agencija za predstojeću zimu, novogodišnje i božićne praznike.

Ove godine na Sajmu će se zvanično predstaviti 10 najvećih slovenačkih ski centara, Turistička organizacija Maribora, Turistička organizacija Istočno Sarajevo sa prezentacijom Jahorine, kao i Nacionalna turstička organizacija Crne Gore.

Međunarodni sajam "Expo - zim 2012" traje do 9. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track