Zid pao sa 4. sprata zgrade u Mariborskoj na Zvezdari
Foto: RTS

Izbegli smrt za dlaku

Zid pao sa 4. sprata zgrade u Mariborskoj na Zvezdari

Beograd -
Jedna osoba je lakše povređena, a dve kuće su oštećene

BEOGRAD - Zid zgrade u izgradnji pao je sa četvrtog sprata u Mariborskoj ulici na Zvezdari. Jedna osoba je lakše povređena, a dve kuće su oštećene. Stanari ističu da su mesecima skretali pažnju gradskim službama i investitoru da bi to moglo da se desi.

Iako je građevinska inspekcija još ranije naredila investitoru da učvrsti zidove, stanari kažu da je deo zida uklonjen tek danas, a ostatak će sutra.

"Nisu obezbedili taj zid i on je sa prvim naletima vetra koji su jutros bili pao na naš krov, probio i ušao nam u sobu. Sin je tu spavao tako da je njegov život bio ugrožen. Bili smo i u Urgentnom centru i rekli su da je samo rame povređeno, sva sreća da nije ga udarilo po glavi", rekla je stanarka Dušica Jugović.

"Otključavala sam vrata, nisam čak ni ušla u svoju kuću, to se strovalilo. To je bilo jezivo, znači sve je to palo, užasno je bilo za dlaku sam izbegla", istakla je Ljiljana Vlajić.

Krajem prošlog meseca investitor je saopštio da će poštovati naredbu građevinske inspekcije i da će sa novim izvođačem radova učvrstiti sporne zidove. Rušenja se plaše i u porodici Josipović jer se zgrada naslanja na njihovu kući u Mariborskoj 9.

"Dogodilo se ono čega smo se najviše plašili s tim što sam ja imala više sreće nego komšije, ali sam i dalje pod rizikom kao što vidite. Decu sam poslala kod bake i deke a ja stvarno nemam gde da idem i to je najveći problem tako da svakako mi nije prijatno unutra", žali se Snežana Josipović.

Porodica Jugović narednih nedelja neće moći da koristi svoju kuću. Kažu da ih je pozvao direktor izvođača radova i ponudio da im nađe privremeni smeštaj.

http://www.youtube.com/watch?v=ZGgSydbZHws

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track