Sva komunalna preduzeća čiste sneg u gradu
Foto: Beta

Beograd

Sva komunalna preduzeća čiste sneg u gradu

Beograd -
Na ulicama Beograda se nalazi svih 155 vozila i 350 radnika Beograd puta, dok su ostala komunalna preduzeća za čišćenje snega angažovala 107 mašina i vozila i 1.500 radnika

BEOGRAD - Sneg sa ulica Beograda uklanjaju sva javna gradska komunalna preduzeća sa punim kapacitetom, a neprestano se čiste ulice prvog prioriteta.

Neprestano se čiste ulice prvog prioriteta, a na ulicama su svih 155 vozila i 350 radnika "Beograd puta". Ostala komunalna preduzeća na čišćenju su angažovala 107 mašina i vozila i 1.500 radnika.

Načelnik "Čvorišta" Darko Glavaš rekao je da su tokom noći očišćene i sve ulice drugog prioriteta, ali sneg neprestano pada i stvara nanos, preneo je Beoinfo.

"Sada nam je najvažnije da od 12 sati, kada se očekuje prestanak padavina, detaljno očistimo sve ulice prvog prioriteta, a zatim ćemo preći na čišćenje ulica drugog prioriteta, kako bi građani sutra mogli nesmetano i bezbedno da stignu na posao", istakao je Glavaš.

On je apelovao na Beograđane da očiste prilaze svojim stambenim objektima, a podsetio je da je obaveza i pravnih lica da uklone sneg ispred poslovnih objekata.

"Sneg ispred prodavnica treba da se čisti i radnim danima i vikendom, kako bi građani mogli bezbedno tuda da prolaze", rekao je Glavaš.

Građanima je upućen apel i da bez veće potrebe ne voze svoje automobile, već da koriste vozila javnog gradskog prevoza.

Prema rečima Glavaša, zbog velike količine padavina deo linija javnog gradskog prevoza je skraćen ili preusmeren, ali se saobraćaj obavlja nesmetano.

Niska temperatura vazduha prouzrokovala je i nekoliko manjih kvarova na infrastrukturi, koji ne ugrožavaju funkcionisanje sistema, a u toku je njihovo otklanjanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track