Prijavljene krađe guma sa 30 vozila
Foto: Kurir

Traže se zimske

Prijavljene krađe guma sa 30 vozila

Beograd -
Najviše krađa prijavljeno je u Rakovici, gde su bez guma ostali vlasnici 11 automobila, i u Novom Beogradu gde su pneumatici skinuti sa 10 vozila

BEOGRAD - Šef odseka u beogradskoj policiji za suzbijanje krađa rekao je da je prijavljeno 30 krađa točkova zbog zimskih guma u Beogradu u novembru, ali da broj takvih prestupa nije u porastu kao što se u javnosti spekuliše.

Najviše krađa prijavljeno je u Rakovici, gde su bez guma ostali vlasnici 11 automobila, i u Novom Beogradu gde su pneumatici skinuti sa 10 vozila, rekao je Uglješa Stešević.

"Krađa guma nije u porastu. Problem postoji, ali s obzirom na veličinu Beograda, brojke nisu zabrinjavajuće. Gume se kradu i leti i zimi", rekao je Stešević.

Po njegovim rečima, nema organizovanih grupa koje se bave krađom guma.

Ukradeni pneumatik je praktično nemoguće prepoznati. Cena najjeftinije gume sa čeličnom felnom kreće se od 50 do 60 evra, ali cena može biti i znatno viša.

"Verujte mi: sve se krade, ne samo gume. Kradu se spomenici, ploče sa natpisom firmi. Šta da vam kažem kada su ukrali bakarne oluke sa jedne crkve", izjavio je policijski zvaničnik.

Stešević je rekao da je zadovoljan radom policije, što dokumentuje time da je u glavnom gradu procenat rasvetljenih slučajeva krađa i teških krađa veći od 65 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track