U Novoj godini nova mesta za parkiranje
Foto: Beoinfo

Uprkos krizi

U Novoj godini nova mesta za parkiranje

Beograd -
Preduzeće "Parking servis" je u protekle tri godine napravilo 2.500 novih parking mesta na otvorenom ili kroz javne garaže, što će biti prioritet i u narednom periodu, rekao direktor Boban Kovačević

BEOGRAD - "Parking servis" uprkos ekonomskoj krizi posluje pozitivno, pomaže budžet grada iz dobiti koje ostvaruje, ali i nastavlja trend izgradnje novih mesta za parkiranje, izjavio je danas direktor tog javnog preduzeća Boban Kovačević. On je podsetio da je to preduzeće u protekle tri godine napravilo 2.500 novih parking mesta na otvorenom ili kroz javne garaže, što će biti prioritet i u narednom periodu.

"Namera nam je da se parkirališta na Zelenom i Obilićevom vencu u narednoj godini prošire za oko 200 mesta, kao i da se krene u izradu plana mreže javnih garaža i otvaranje novih pozicija za parkiranje u Beogradu", najavio je Kovačević.

On je naveo da je, uprkos krizi, ove godine otvorena garaža u Ulici vojvode Dobrnjca, u kojoj su i dalje aktuelne promotivne cene parkiranja, kao i prva dugo najavljivana "mehanička" garaža u Mileševskoj ulici, koja omogućava dupli broj vozila na istom prostoru.

"Svaka nova garaža ili otvoreno prakiralište ima uticaj na život celog tog dela grada. Tako je, na primer, novi parking kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" omogućio velikom broju sugrađana da bez problema dođu kolima do keja i uživaju pored reke sa svojim najmilijima. Slična je situacija i na prostoru kod Vojnomedicinske akademije, gde je "Parking servis" sa Vojskom uspeo da uredi veliki parking, ozeleni ga, što je doprinelo da čitav kraj bukvalno prodiše", ukazao je direktor tog preduzeća.

Kada je reč o novinama, Kovačević je podsetio da je korisnicima usluga "Parking servisa" od ove godine omogućeno da parkiranje u javnim garažama plaćaju i debitnim karticama koje izdaje to preduzeće, pružajući vozačima bržu uslugu, jer nemaju kontakt sa blagajnikom.

Takođe, kako je istakao, pokrenut je i pilot projekat sa električnim biciklima, koji za sada na tri punkta omogućava vozačima da ostave svoj automobil i da biciklom lakše završe poslove po gradu ili da se rekreiraju.

"Akcija će u narednom periodu biti modifikovana i unapređena uvodenjem više punktova, kako bi se uticalo na svest Beograđana da više koriste ovo ekološko prevozno sredstvo. Time smanjujemo broj automobila, štedi se gorivo i smanjuje količina izduvnih gasova u našem gradu", ukazao je Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track