Vozači zadovoljni novom petljom kod Pančevca
Foto: Beoinfo

Beograd

Vozači zadovoljni novom petljom kod Pančevca

Beograd -
Do sredine sledeće nedelje biće završena i izrada razdelnog osrtva, a posle završetka ovih radova, u Bulevaru despota Stefana biće u upotrebi svih šest saobraćajnih traka

BEOGRAD - Otkako je puštena u rad nova petlja kod Pančevačkog mosta, značajno je rastrećen saobraćaj u tom delu grada, a radnici tokom vikenda skidaju asfalt i postavljaju novi u preostale dve saobraćajne trake, koje su do sada korišćene u pravcu Višnjice.

Prema rečima Nenada Bajića iz Direkcije za građevinsko zemljište, do sredine sledeće nedelje biće završena i izrada razdelnog osrtva, a posle završetka ovih radova, u Bulevaru despota Stefana biće u upotrebi svih šest saobraćajnih traka.

-Posle skidanja starog sloj asfalta i postavljanja novog, biće urađena horizontalna i vertikalna signalizacija i u te dve preostale trake. Takođe nam u narednom periodu predstoji i ozelenjevanje samog prostora unutar kružne rampe, koji je tokom građenja služio kao gradilišni manevarski prostor – rekao je Bajić.

Vozači za uključenje na Pančevački most prvi put koriste novu kružnu rampu iz Bulevara despota Stefana, a mostu mogu da priđu i obnovljenom prilaznom konstrukcijom iz Ulice Dragoslava Srejovića. Bulevar despota Stefana sada je slobodniji za prolazak vozila koja se kreću ka centru grada ili ka Višnjici.

Da podsetimo, izgradnja nove prilazne konstrukcije Pančevačkom mostu započeta je sredinom jula ove godine, kada je srušena prilazna konstrukcija Pančevačkom mostu u dužini od 88 metara, kako bi se na novoizgrađenu konstrukciju mogla povezati kružna rampa za ulazak na most.

U prethodnih nekoliko meseci dograđene su dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara i u nastavku je dograđena 200 metara dugačka traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

Izgrađeni su i nova infrastrukturna mreža i stajalište javnog prevoza, a duž saobraćajnice su postavljene elektroenergetska instalacija i javna rasveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track