Najnovije vesti

Otvaranje scene Raša Plaović

Posle požara u Narodnom

Otvaranje scene Raša Plaović

Beograd
13:36h
U toku procedura izdavanja dozvole protivpožarne zaštite, što će garantovati bezbednost publike i umetnika na obe scene

BEOGRAD - Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić izjavio je danas da će Velika scena biti otvorena sredinom januara, dok se otvaranje scene "Raša Plaović" može očekivati i sutra, ako budu dobijene dozvole.Savić je novinarima na Novogodišnjem koktelu rekao da je u toku procedura izdavanja dozvole protivpožarne zaštite, što će garantovati bezbednost publike i umetnika na obe scene.

"Svaki dan od požara iskoristili smo da nešto uradimo i što se nas tiče, pozorište može da počne da radi sutra", rekao je Savić i dodao da će najavljena premijera predstave "Antigona" ipak biti održana u JDP, bez obzira na eventualno otvaranje scene "Raša Plaović".

On je novinarima zahvalio što nisu dozvolili da se zaboravi požar u Narodnom pozorištu zbog kojeg su početkom decembra zatvorene obe scene, a, čestitajući Novu godinu i Božić, poželeo još bolju međusobnu saradnju.

Predsednik Upravnog odbora Radoslav Pavlović najavio je da će se novi sastav tog tela zalagati za "opstanak jednog konzervativnog pozorišta" u kojm će se prikazivati velika dramska i druga scenska dela.

On je najavio da će taj teatar nastojati da 2013. godine proslavi godinu jubileja kompozitora Riharda Vagnera i donošenja Milanskog edikta povodom kojeg će biti izvedena Verdijeva opera "Aida"."Pokušaćemo da učinimo ovaj teatar najlepšim, najvećim i najboljim u Srbiji", rekao je Pavlović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...