DSS za promenu vlasti u Beogradu

Saglasni sa smenom Đilasa

DSS za promenu vlasti u Beogradu

Beograd -
Beograd je u Srbiji, nije van Srbije i kako je do određenih promena i procesa u tom pogledu došlo u Srbiji, kada je reč o republičkoj vlasti ne vidim zašto ne bi do njih moglo da dođe i u Beogradu

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije je spremna da učestvuje u promeni vlasti u Beogradu, izjavio je večeras predsednik te stranke Vojislav Koštunica. "Beograd je u Srbiji, nije van Srbije i kako je do određenih promena i procesa u tom pogledu došlo u Srbiji, kada je reč o republičkoj vlasti ne vidim zašto ne bi do njih moglo da dođe i u Beogradu", rekao je Koštunica.

Koštunica je, u izjavi za RTS kazao da "s druge strane, nije ta odluka na nama i nije jednostavno DSS prava koja će to pitanje pokrenuti"."Meni se čini da je sasvim logično i sigurno je da ono čime raspolaže DSS - na ljude, projekte, planove, odnos prema korupciji - da bi ona mogla i bila spremna da učestvuje u nekoj budućoj vlasti", rekao je lider te stranke.

Upitan da li je bilo razgovara na tu temu, Koštunica je odgovorio odrečno - "Ne nije bilo, mi u tom razgovorima nismo učestvovali". Na pitanje da li očekuje republičke izbore u 2013. godini, lider DSS-a je odgovorio da je to pitanje primerenije postaviti onima koji su na vlasti.

"Sigurno je da će će 2013. biti puna izazova - u 2013. godini može da nas sačeka jedan takav izazov kakav su izbori", ali je sada suviše tih pitanja i nedoumica da bi moglo jasno da se kaže ili predvidi šta će biti, rekao je on. Odgovarajući na pitanje da li kao opozicija priželjkuje izbore, Koštunica je odgovorio odrečno, objasnivši da smatra da je važnije od svega rešiti niz pitanja važnih za državu i standard građana. "

Smatram da je važnije od svega da se neka pitanja - i kada je reč o državi i kada je reč o Kosovu i o evrointegracijama i o privredi koja je praktično na izdisaju i standardu građana, da se to reši u onoj meri u kojoj može sadašnja vlast da ih reši - ako ne može, onda će biti izbora, ili će ih biti iz nekog drugog razloga", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track