Luka Beograd: Odbijena tužba malih akcionara

Luka Beograd: Odbijena tužba malih akcionara

Beograd -
Presudom se izričito navodi da Luka Beograd, odnosno, njeni rukovodioci nisu izvršili nijednu protivpravnu radnju, navedeno je u saopštenju te kompanije

BEOGRAD - Luka Beograd je saopštila da je pravosnažnom presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu okončan spor sa bivšim malim akcionarima, jer je njihov tužbeni zahtev u celini odbijen kao neosnovan.

"Presudom se izričito navodi da Luka Beograd, odnosno, njeni rukovodioci nisu izvršili nijednu protivpravnu radnju, odnosno, propustili da izvrše radnje 'koje bi im se mogle pripisati u krivicu'", navedeno je u saopštenju te kompanije.

"Posebno ukazujemo da je ovim Luka Beograd postala prvo preduzeće u grupi od 24 "sporne privatizacije" , koja ne samo da je ispitana u predistražnim radnjama Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva, već je dobila i sudski epilog", naglašava ta kompanija.

Privredni apelacioni sud, kao drugostepeni sud u ovom postupku, potvrdio je prvostepenu presudu Privrednog suda u Beogradu od 29. oktobra 2010. godine, u kojoj se između ostalog navodi da "stvarnu, realnu vrednost akcija određuje isključivo tržište, odnosno trenutni odnos ponude i tražnje, a ne tužioci, tuženi ili Institut ekonomskih nauka."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja