U naselju Dr Ivan Ribar prodato oko 190 stanova

Od ukupno 707

U naselju Dr Ivan Ribar prodato oko 190 stanova

Beograd -
Naselje u ulici dr Ivana Ribara prostiraće se na površini od 3,4 hektara i u toku su radovi na izgradnji svih šest objekata

BEOGRAD - U naselju Dr Ivan Ribar u Beogradu, od ukupno 707 stanova koji će biti izgrađeni do kraja godine, prodato je oko 190 stanova, rečeno je danas u Građevinskoj direkciji Srbije.Naselje u ulici dr Ivana Ribara prostiraće se na površini od 3,4 hektara i u toku su radovi na izgradnji svih šest objekata.

Taj projekat izgradnje stanova realizuje se na osnovu Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije u uslovima krize. Stanovi će biti različitih struktura, od jednosobnih do troipoosbnih, veličine od 31 do 85 metara kvadratnih. Od ukupnog broja stanova biće izgrađeno 20 odsto jednosobnih, 50 odsto dvosobih i 30 odsto trosobnih stanova.

Cena kvadrata u naselju Dr Ivan Ribar je 1. 290 evra sa PDV-om, a ukoliko kupac prvi put kupuje stan odnosno nema nepokretnost u vlasništvu ima pravo na povraćaj PDV-a od osam odsto.

Stanovi mogu da se kupe gotovinski i putem svih vrsta kredita, uključujući i subvencionisane.

Kupac stana je obavezan da u roku od sedam dana od potpisivanja ugovora uplati pet odsto kapare od ukupne vrednosti nekretnine, a ostatak ugovorene vrednosti sa rokom isplate od 30 dana za kupce koji budu gotovinski plaćali vrednost nepokretnosti ili 90 dana za kupce koji budu kupovali stan putem kredita.

Svi građani koji su se do sada prijavili za kupovinu stana na ovoj lokaciji evidentirani su po datumu prijave i tim redosledom biće pozivani da dođu u Direkciju da pogledaju projekte i dobiju sve neophodne informacije o procesu kupoprodaje.

U prizemlju objekata biće smešteni poslovno-komercijalni sadržaji predviđeni za svakodnevno snabdevanje naselja. U kompleksu će biti izgrađen dovoljan broj parking mesta - otvorenih i garaža.

Građani koji su zainteresovani za kupovinu stana u naselju Dr Ivan Ribar mogu da se jave Gradevinskoj direkciji Srbije putem Interneta na adresu office@gds.rs ili telefonom na brojeve 011/3209 900 i 3209 800. Gradnja stanova na toj lokaciji počela je prošlog leta, a prodaja u julu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track