Najnovije vesti

Moderan park na Bežanijskoj kosi

U Bloku 1

Moderan park na Bežanijskoj kosi

Beograd
U prvoj fazi radova izgrađeno je dečje igralište sa prilaznim stazama, dok je u drugoj fazi urađen kutak za miran odmor i postavljena teretana na otvorenom

BEOGRAD - Radnici "Zelenila" dovršili su uređenje međublokovskog prostora u Bloku 1 na Bežanijskoj kosi, između ulica Nedeljka Gvozdenovića, Magelanove i Ivana Ribara, koji je krajem protekle godine dobio sve karakteristike modernog parka.U prvoj fazi radova, do kraja jula, izgrađeno je dečje igralište sa prilaznim stazama, dok je u drugoj fazi urađen kutak za miran odmor i postavljena teretana na otvorenom.

Izgrađeno dečje igralište potpuno je pokriveno specijalnom gumenom podlogom za bezebedno korišćenje dečjih sprava, a radnici "Zelenila" u svojim radionicama izradili su i postavili dva tobogana, dve penjalice, ljuljašku sa dva sedišta, tri klackalice, dve dvostruke kvadratne penjalice sa duplom ljuljaškom i dve vrteške.

U drugoj fazi radova urađena je teretana na otvorenom sa pet rekvizita za vežbanje, ispod kojih je takođe postavljena gumena podloga. Nedaleko od teretane, za najstarije sugrađane, izgrađen je i tzv. kutak za miran odmor sa dva stola za šah, gde su postavljena četiri polja za igru.

Uz parkovske rekvizite, staze, stepeništa i klupe, prostor u Bloku 1 oplemenjen je sa više od 70 četinara i lišćara, a ceo prostor dobio je i novi travnjak.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...