Komunalna policija napala izbeglicu s Kosova

Nikako da se smire

Komunalna policija napala izbeglicu s Kosova

Beograd -
Mijat Laketić oboren na zemlju, a jedan od očevidaca rekao da su mu stavljali kesu na glavu

BEOGRAD - Komunalni policajci napali su danas Mijata Laketića, izbeglicu sa Kosova, jer je prodavao konzerve na improvizovanoj tezgi ispred Starog Merkatora u Novom Beogradu.

Stavili mu kesu na glavu

Laketić je na na tezgi imao četiri-pet konzervi. Prema rečima svedokinje Draginje Todorčev, komunalci su iznenada napali čoveka.- Prodavao je konzerve kada je naišlo nekoliko komunalaca. Rekli su mu da se skloni, a on je odgovorio da neće, da mu pišu prijavu i da će da odgovara. Skočili su na njega, oborili ga na zemlju i počeli da mu zavrću ruku. Videli smo da su mu stavili neku kesu, najlon preko glave i zamotali. Mislili smo da će ga udaviti - ispričala šokirana žena.

Nesrećnog Laketića spasio je policajac koji je slučajno prolazio.- Ovi komunalci su vukli tog čoveka. Nalegli su na njega i da nije bilo tog policajca koji ga je spasio, ko zna šta bi bilo. On ih je razdvojio i spasio. Niko od ostalih prodavaca koji su se nalazili u blizini nije hteo ili nije smeo da mu pride i pomogne. Svi su u šoku u prvo vreme gledali su šta se dešava. Da nije ovog policajca što ga je spasao, ko zna šta bi bilo - kažu svedoci. Komunalni policajci čas su legitimisali novinare koji su hteli da ih pitaju za incident. Jedan od komunalaca koji se "istakao" u napadu na nesrećnog čoveka, kada je video policajca i građane koji se okupljaju oko njih, skinuo je sa uniforme pločicu na kome piše njegovo prezime.Komunalci: On je nas napao

Komunalna policija se takođe oglasila povodom ovog incidenta:"U četvrtak 10. januara oko 13.40 časova patrola Komunalne policije, vršeći redovnu kontrolu komunalnog reda u okolini TC ''Stari Merkator'', na Novom Beogradu, u vršenju nedozvoljene ulične prodaje robe, zatekla je muškarca, odranije poznatogg Komunalnoj policiji po vršenju istog prekršaja, koje ni posle više upozorenja i naređenja da skloni robu i prestane sa ovim vidom prodaje nije htelo da postupi po istima, već je fizički nasrnulo na komunalne policajce koji su vršili kontrolu, gurajuci ih i pokušavajući da glavom udari jednog od njih.

U pokušaju da lice smire i odbiju napad od sebe komunalni policajci su primenili svoje zakonom propisano ovlašćenje, fizičku snagu kao sredstvo prinude, nakon čega se lice smirilo i pristalo na saradnju sa pripadnicima MUP RS - PS Novi Beograd koji su na poziv Komunalne policije izašli na lice mesta i legitimisali ga radi daljeg preduzimanja mera iz okvira svoje nadležnosti.Protiv vinovnika incidenta, zbog sprečavanja komunalnih policajaca u obavljanju poslova Komunalne policije biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Prekršajnom sudu."

http://www.youtube.com/watch?v=x2Q9wWwxgjI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track