Topla odeća za mališane iz Resnika

Osmeh na poklon

Topla odeća za mališane iz Resnika

Beograd -
Predsednik Gradske opštine Rakovica Milosav Miličković nastavio akciju "Osmeh na poklon" u okviru koje je mališanima iz romskih porodica u Resniku podelio zimsku garderobu, obuću i slatke paketiće

BEOGRAD - Predsednik Gradske opštine Rakovica Milosav Miličković nastavio je akciju "Osmeh na poklon" u okviru koje je mališanima iz romskih porodica u Resniku podelio zimsku garderobu, obuću i slatke paketiće, saopšteno je danas iz te opštine.

Prilikom posete romskim porodicama Miličković je rekao da je dužnost Opštine da pomaže najugroženije sugrađane, izrazivši zadovoljstvo što ovi mališani mogu lakše da preguraju zimu.

"Kada smo čuli da pojedina deca zbog hladnog vremena izostaju iz škole, rešili smo da odmah reagujemo, i podelimo im zimske jakne i čizme", rekao je Miličković.

"Poznato je da su mlade generacije za nas prioritet i da je veoma bitno da svi dobiju adekvatno obrazovanje. Istina je da im sada nismo uzeli školski pribor, ali za ovu dečicu odeća i obuća su u ovim hladnim danima važniji od knjiga i svesaka", istakao je Miličković.

On je dodao da je srećan što je pomoć otišla u prave ruke.

Majka jednog od mališana koji je dobio novu jaknu i čizme, Olga, zahvalila se Opštini Rakovica i Miličkoviću i rekla da će njen sin konačno moći redovno da ide u školu.

"Moje dete je išlo u školu samo kada su topliji dani, kada je sneg ili ako je temperatura u minusu nismo smeli da ga puštamo", istakla je ona.

"Najdeblje što je imao da obuče je jedan džemper koji nije mogao da ga štiti od velike hladnoće. Bolje je i da propusti neki čas nego da mi se dete razboli. Sad konačno ima toplu odeću i nema više izgovora da ne pohađa časove", kaže Olga, majka desetogodišnjeg Zorana.

Prethodno je predsednik Opštine Rakovica posetio Sigurnu kuću i mališanima takođe podelio slatke paketiće."Ponosan sam na svoje zaposlene koji su se odazvali u velikom broju i napravili novogodišnje paketiće za mališane iz Sigurne kuće", rekao je Miličković.

"Takođe, srećan sam što smo kao Opština u mogućnosti da tradicionalno darujemo decu štićenike Sigurne kuće i barem malo im ulepšamo stvarnost koja je za njih bila, a mnogima još uvek jeste surova", kazao je Miličković.

On je dodao da je zadatak društva da, osim krova nad glavom, koji je Opština korisnicima Kuće već obezbedila, omogući lakše zapošljavanje majkama žrtvama porodičnog nasilja.

U okviru akcije "Osmeh na poklon" božićni paketići koje su napravili zaposleni u Opštini prethodno su podeljeni i deci iz socijalno ugroženih porodica na teritoriji Rakovice, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track