U Pioniru otvoren Evropski kup u umetničkom klizanju

U Pioniru otvoren Evropski kup u umetničkom klizanju

Beograd -
U toku je takmičenje predstavnika u pionirskoj konkurenciji, dok se u petak i subotu očekuje pravi spektakl, kada će nastupiti predstavnici u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji

BEOGHRAD - Grad Beograd i Ledena dvorana „Pionir” domaćini su najboljim umetničkim klizačima Starog kontinenta, u okviru Evropskog kupa „Skate Helena”. Manifestacija se nalazi u kalendaru Svetske klizačke federacije i održava se do 25. januara, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

- U toku je takmičenje predstavnika u pionirskoj konkurenciji, dok se u petak i subotu očekuje pravi spektakl, kada će nastupiti predstavnici u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji - istakla je generalna sekretarka Klizačkog saveza Srbije Vesna Raković.

Ona je najavila i nastupe naših juniorki Milice Jokić, koja je nedavno u Južnoj Koreji osvojila zlatnu medalju, kao i talentovane Katarine Knežević, od kojih se očekuje najviše.

- Organizacija ovog takmičenja, na kome nastupa 220 takmičara iz 15 evropskih zemalja, ali i predstavnici Jermenije, Kazahstana i Malezije, mnogo će pomoći u afirmaciji ovog sporta kod nas i nadam se ostvarivanju boljih rezultata - ukazala je Raković.

Ona je podsetila da su programi besplatni za posetioce i pozvala ljubitelje umetničkog klizanja da dođu u „Pionir” u što većem broju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track