Peć za peciva na poklon školi Petar Leković

Peć za peciva na poklon školi Petar Leković

Beograd -
Opština Rakovica će i dalje nastaviti da pomaže ovu prosvetnu ustanovu, jer je u našem interesu da se učenici ove škole, po njenom završetku, što bolje snađu u životu, rekao predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković

BEOGRAD - Predstavnici opštine Rakovica danas su Srednjoj zanatskoj školi "Petar Leković" uručili peć za peciva koju će za obuku koristiti učenici pekarskog smera ove škole. "Drago mi je što je opština u prilici da ovim skromnim poklonom omogući učenicima Srednje zanatske škole bolje obrazovanje i osposobljavanje za rad. Prethodno smo školi donirali namirnice koje su potrebne za njihovu praksu.

Uveren sam da će odavde izaći dobri majstori za peciva i da će za njih biti posla. Opština Rakovica će i dalje nastaviti da pomaže ovu prosvetnu ustanovu, jer je u našem interesu da se učenici ove škole, po njenom završetku, što bolje snađu u životu", rekao je Milosav Miličković, predsednik opštine Rakovica.

Direktor škole Milovan Marković zahvalio je opštini Rakovica na donaciji.

"Peć koju smo koristili bila je stara i maltene neupotrebljiva i na njoj nismo mogli da obučavamo učenike. Zahvaljujući opštini Rakovica konačno će naši đaci moći da se pravilno obuče za pekarski zanat", istakao je Marković.

Samo u prethodnoj godini, opština Rakovica je pomogla školu "Petar Leković" sa više od pola miliona dinara. Finansirala je prevoz, smeštaj i ishranu dece i slala je učenike ove škole na razna takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track