Grejanje poskupljuje od 1. februara
Foto: Tanjug

Udar po džepu

Grejanje poskupljuje od 1. februara

Beograd -
Upravni odbor Beogradskih elektrana uputio zahtev za minimalno moguću korekciju cene toplotne energije i to za korisnike iz kategorije pravnih lica za tri procenta, za korisnike iz kategorije domaćinstva za pet i za pripremu potrošne tople vode za 5,5 procenata

BEOGRAD - Zbog poskupljenja prirodnog gasa za 10 odsto za toplane osnivač je dao saglasnost Javnom komunalnom preduzeću "Beogradske elektrane" da koriguje cenu isporučene toplotne energije od 1. februara.

Upravni odbor "Beogradskih elektrana" uputio je zahtev za minimalno moguću korekciju cene toplotne energije i to za korisnike iz kategorije pravnih lica za tri procenta, za korisnike iz kategorije domaćinstva za pet procenata i za pripremu potrošne tople vode za 5,5 procenata.

Kako je nedavno saopšteno iz JKP "Beogradske elektrane", s obzirom na činjenicu da u procesu proizvodnje toplotne energije ovo javno preduzeće sada troši više od 80 odsto prirodnog gasa i da su najveći pojedinačni potrošač ovog energenta u Srbiji u grejnoj sezoni, svako poskupljenje energenata značajno opterećuje poslovanje preduzeća. Zbog toga su "Beogradske elektrane", to jest Upravni odbor preduzeća, u saradnji sa osnivačem Skupštinom grada Beograda pronašle mogućnost da se poskupljenje prirodnog gasa ne prenese u punoj meri na cenu toplotne energije korisnicima.

Naime, imajući u vidu težak materijalni položaj većine Beograđana korisnika sistema daljinskog grejanja, predlog Upravnog odbora je adekvatan način za pokrivanje uvećanih troškova poslovanja "Beogradskih elektrana", koji podrazumeva da se teret poskupljenja prirodnog gasa podeli minimalnom korekcijom cene toplotne energije i daljom racionalizacijom poslovanja preduzeća preko smanjenja troškova na koje "Beogradske elektrane" mogu da utiču.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track