Promocija projekta Čiste ruke naše dece

NOVI BEOGRAD

Promocija projekta Čiste ruke naše dece

Beograd -
Projekat „Čiste ruke naše dece” promovisan je u OŠ Laza Kostić na Novom Beogradu, a 20 novobeogradskih osnovnih škola postavi 101 aparat za suvo pranje ruku

BEOGRAD - Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić danas je u Osnovnoj školi „Laza Kostić” prisustvovao početku akcije i promociji projekta „Čiste ruke naše dece” koju sprovodi Fondacija „Naša deca” pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Sekretarijata za zdravstvo. Predviđeno je da se u 20 novobeogradskih osnovnih škola postavi 101 aparat za suvo pranje ruku. Prvih šest aparata postavljeni su u školi „Laza Kostić”, a donirala ih je kompanija Euro Atlantic Corporation.– Danas smo ovde da bismo ozvaničili početak jedne izuzetno dobre akcije u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Sekretarijatom za zdravstvo. Opština Novi Beograd se uključila u akciju i u svim osnovnim školama biće postavljen 101 ovakav aparat. Mislim da je to vrlo važno za vaspitanje dece i sticanje dobrih navika kada je reč o higijeni, a svi znamo koliko je to kasnije u životu važno za naše zdravlje. Opština Novi Beograd finansiraće nabavku ovih aparata – rekao je Aleksandar Šapić.

Aparati su postavljeni na više mesta u školi, pored ulaza i u neposrednoj blizini trpezarije. Učenici škole na malom odmoru danas su već imali mogućnost da provere kako rade novi aparati. Direktor škole Milorad Jauković zahvalio je opštini i fondaciji „Naša deca” što je akcija počela upravo u njihovoj školi u koju ide oko 1.000 učenika, a po rezultatima je među najboljima u Novom Beogradu.

Predsednik Šapić je sa direktorom Jaukovićem obišao školu, koja svojim učenicima nudi odlične uslove za obrazovanje i vanškolske aktivnosti. U školi je organizovan produženi boravak za učenike 1. i 2. razreda, a đaci uče u kabinetima i učiniocima sa novim i modernim nameštajem i multimedijalnim nastavnim sredstvima.

Škola ima i bazen i salu sa veštačkom stenom za sportsko penjanje. O bezbednosti dece i škole brine obezbeđenje i školski policajac. U poslednje dve godine učenici osmih razreda imali su najbolje rezultate u republici na prijemnom ispitu i svi su se upisali u željene škole u prvom upisnom krugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track