MIRIJEVO: Zasađeno 30 jelki sa busenom

Beograd

MIRIJEVO: Zasađeno 30 jelki sa busenom

Beograd -
Na Mirjevskom vencu zasađeno je 30 jeliki koji su građani ustupili posle novogodišnjih praznika

BEOGRAD- Jelke sa busenom, koje su ustupili građani posle novogodišnjih praznika, zasađene su danas u Mirijevskom vencu, na opštini Zvezdara. Akciji prikupljanja jelki po zvezdarskim mesnim zajednicama priključila se i Komunalna policija, pa je danas, uz prisustvo predstavnika opštine, „Zelenila”, i stanovnika ovog kraja, posađeno ukupno 30 četinara.

Komunalna policija i „Zelenilo” najzaslužniji su za ovu akciju, a kako i inače veoma dobro sarađujemo, nije bilo nikakvih problema da se naša ideja pretoči u delo. Mirijevo čini trećinu Zvezdare, potez oko Mirijevskog venca je najposećeniji, pa će se ovom sadnjom ulepšati i obogatiti taj prostor. Nadam se da će se sve jelke primiti i da će u narednim decenijama svi u njima uživati – rekao je Edip Šerifov, predsednik opštine Zvezdara.

Vladimir Bogićević, direktor „Zelenila”, kazao je da ovo gradsko preduzeće svake godine apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom.

– Ako ove godine posadimo 30 jelki prikupljenih na opštini Zvezdara, sledeće godine će ih svakako biti više, i to nadam se u svakoj opštini. Mi smo tu da podržimo ovu akciju opštine i potrudimo se da zelene površine izgledaju što bolje. Danas nam u tome pomažu i sami stanovnici Mirijevskog venca, što je dodatno zadovoljstvo, jer tako svi zajedno pokazujemo da brinemo za svoj grad u kome živimo , kazao je Bogićević.

Komunalna policija se uključila u akciju sa jelkama koje su novogodišnje praznike „provele” u njihovim prostorijama, a danas je u akciji sadnje učestvovalo deset komunalnih policajaca.

– Ove jelke danas sadimo i mi, ali se naš posao time na završava već tek počinje. Komunalni policajci imaju obavezu da svojim radom i redovnim kontrolama učine sve da one trajno ostanu tamo gde su i posađene, kaže Tomić.

Stanovnici Mirijevskog venca koji su prisustvovali ovoj akciji, bili su veoma zadovoljni. Po njihovim rečima, svako stablo posađeno na čistini Mirijevskog venca mnogo znači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track