Zavod za plućne bolesti ostaje u Preševskoj
Foto: Nemanja Pančić

Zatvoren do daljeg

Zavod za plućne bolesti ostaje u Preševskoj

Beograd -
Gradski čelnici više ne pominju preseljenje zgrade, kaže direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu dr Dragana Mandić i ističe da će se najverovatnije raditi sanacija nosećih stubova B krila

BEOGRAD - Direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu dr Dragana Mandić izjavila je danas da se odustalo od preseljenja zgrade u Preševskoj ulici, koja je zatvorena zbog urušavanja.

Ona je rekla da gradski čelnici više ne pominju preseljenje zgrade i da su do nje "stigle informacije" da će se raditi sanacija nosećih stubova B krila, što je bio preduslov da se ostane u zgradi.

"Projekat za sanaciju stubova imamo od septembra prošle godine i to je privremeno rešenje. Kojim tempom će se raditi sanacija, još uvek ne znamo", rekla je dr Mandić.

Ona je naglasila da su u B krilu uglavnom smeštene laboratorije, rentgen, prijemni šalter, uprava, dok su u delu zgrade koji nije za upotrebu smešteni dnevna bolnica, ambulante.

Zgrada Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu, u Preševskoj 33, zatvorena je za korišćenje 20. novembra prošle godine zbog urušavanja objekta.

Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu, osim centralnog objekta ima i ogranke u Zemunu i Obrenovcu koji imaju mnogo manje kapacitete i trpe ogroman pritisak u poslednja tri meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track