Najnovije vesti

Otvoren Međunarodni sajam ekologije Beograd 2013
Foto: Beoinfo

Otvoren Međunarodni sajam ekologije Beograd 2013

Beograd
Ove godine će sajam biti kvalitetniji nego proteklih godina, jer je veliki broj izlagača, čime se pokazuje da je povećana svest o potrebi zaštite životne sredine, rekao gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan

BEOGRAD - Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine, prisustvovao je danas otvaranju Međunarodnog sajma ekologije "Beograd 2013". Ovaj sajam, treći po redu, održava se u "Belekspocentru" 13. i 14. marta, a grad Beograd sa svojim programima u oblasti ekologije predstavljen je na štandu Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

"Ove godine će sajam biti kvalitetniji nego proteklih godina, jer je veliki broj izlagača, čime se pokazuje da je povećana svest o potrebi zaštite životne sredine. Privredni subjekti, u saradnji sa naukom i istraživačima, ali i nevladinim organizacijama čine ozbiljne napore da unaprede tu borbu i grad Beograd ih u tome veoma podržava. Naša je želja da ovakvih manifestacija, u različitim oblicima, bude što više, a mi ćemo nastaviti da ih pomažemo. Ekologija i očuvanje životne sredine su veoma važni, i što više ljudi učestvuje u zaštiti prirode, to su veće šanse da generacijama iza nas ostavimo mogućnost da žive u zdravoj sredini", rekao je Goran Trivan.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine na ovoj manifestaciji predstavio se prezentacijom projekta "Strategija i upravljanje otpadom u Beogradu", a na Sajmu ekologije učestvovali su i Ministarstvo energetike i razvoja životne sredine, opštine Vračar i Savski venac, Privredna komora Srbije, kao i veliki broj privrednih subjekata koji se bave poslovima u oblasti zaštite životne sredine.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...