Usvojena Odluka o uslovnom otpisu kamata

Skupština grada Beograda

Usvojena Odluka o uslovnom otpisu kamata

Beograd -
Poreski obveznik kojem je utvrđeno pravo na mirovanje poreskog duga dužan je da od 1. aprila redovno plaća tekuće obaveze

BEOGRAD - Skupština grada Beograda usvojila je danas Odluku prema kojoj poreski obveznici stiču pravo na mirovanje glavnog poreskog duga ako obaveze dospele na plaćanje od 1. novembra do 31. decembra 2012. godine i tekuće obaveze dospele za plaćanje nakon 1. januara plate najkasnije do 31. marta.Poreski obveznik kojem je utvrđeno pravo na mirovanje poreskog duga dužan je da od 1. aprila redovno plaća tekuće obaveze."Skupština grada je na prethodnoj sednici odlučila da poslednji rok za izmirenje duga bude 31. januar, ali smo na predlog Vlade Republike Srbije ovaj rok pomerili na 31. mart", rekla je Renata Milić Radujko, gradska sekretarka za finansije.Poreskom obvezniku koji je na dan 31. oktobra 2012. godine kao neizmirenu obavezu imao samo kamatu, a koji do 31. marta izmiri poreske obaveze za novembar i decembar prošle godine, kao i tekuće obaveze dospele za plaćanje počev od 1. januara, nadležni organ po službenoj dužnosti otpisuje kamatu.Odbornici su usvojili i zaključak o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa gradskog budžeta za 2012. godinu. Eksternu reviziju će obaviti lice koje ispunjava uslove za obavljanje poslova revizije finansijskih izveštaja propisane zakonom kojim se uređuje računovodstvo i revizija.Postupak nabavke usluge eksterne revizije obaviće se u postupku javne nabavke, u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama. Sredstva za eksternu reviziju završnog računa budžeta grada Beograda biće obezbeđena iz gradskog budžeta za ovu godinu.

Imenovani novi direktori pojedinih gradskih ustanovaOdbornici Skupštine grada doneli su i Odluku o imenovanju novih direktora pojedinih ustanova čiji je osnivač grad.Za vršioca dužnosti direktora Pozorišta na Terazijama najduže na godinu dana imenovan je dramaturg Aleksandar Đaja. Snežana Stevanović, dosadašnji vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja "Vračar" imenovana je za njegovog direktora, a Dragana Simić je novi vršilac dužnosti direktora Apoteke "Beograd" na period od šest meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track