Izmenjeni uslovi za korišćenje socijalnih stanova

Izmenjeni uslovi za korišćenje socijalnih stanova

Beograd -
Sada je uslov da neko na korišćenje dobije socijalni stan to da prihod porodičnog domaćinstva ne prelazi 80 odsto proseka u gradu Beogradu, umesto dosadašnjeg uslova da ukupna primanja domaćinstva budu manja od 80 odsto republičkog proseka

BEOGRAD - Skupština grada je na današnjoj sednici izmenila i dopunila Odluku o uslovima i načinu raspolaganja sa 1.100 socijalnih stanova. Tako je sada uslov da neko na korišćenje dobije socijalni stan to da prihod porodičnog domaćinstva ne prelazi 80 odsto proseka u gradu Beogradu, umesto dosadašnjeg uslova da ukupna primanja domaćinstva budu manja od 80 odsto republičkog proseka.

"Za razliku od svih drugih socijalnih davanja Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Gradskog centra za socijalni rad i drugih institucija u ovom sistemu, gde se uslovi određuju prema proseku grada, ovde je uziman prosek republike. Zato je odlučeno da se i za korišćenje socijalnih stanova cenzus utvrdi prema proseku zarada u Beogradu", istakao je član Gradskog veća Zoran Kostić.

Gradski odbornici danas su dali saglasnost na programe poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd za ovu godinu i rebalanse programa poslovanja javnih komunalnih preduzeća „Pogrebne usluge", "Beogradske elektrane" i "Gradsko stambeno". Promenjeni su i osnivački akti beogradskih javnih komunalnih preduzeća.

"Javna preduzeća donela su godišnje programe poslovanja za ovu godinu i dostavila ih na saglasnost osnivaču, Skupštini grada Beograda. Programi sadrže planirane izvore prihoda i rashode po namenama, planirane načine raspodele dobiti i pokrića gubitka preduzeća, elemente za celovito sagledavanje politike cena proizvoda i usluga, zarada i zapošljavanja u tom preduzeću. U njima se nalaze i kriterijumi za korišćenje sredstava za pomoć, sportske aktivnosti, propagandu i reprezentaciju, kao i kriterijumi za određivanje naknade za rad predsednika i članova nadzornog odbora", istakao je Branislav Rakić, direktor Uprave za cene pri Sekretarijatu za privredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track