PANIKA: Oboleo od tuberkuloze dolazio u školu
Foto: KURIR

VI beogradska gimnazija

PANIKA: Oboleo od tuberkuloze dolazio u školu

Beograd -
Učenik je smešten u Kliniku za plućne bolesti Kliničkog centra Srbije, a ostali đaci će iz preventivnih razloga biti pregledani sutra u zemunskom dispanzeru

BEOGRAD - Učenik Šeste beogradske gimnazije oboleo je od multirezistentne tuberkuloze, rekla je danas direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu Dragana Mandić i najavila da je za sutra zakazan zajednički sistematski pregled njegovih drugova iz odeljenja i nastavnika škole.

Učenik je smešten u Kliniku za plućne bolesti Kliničkog centra Srbije, rekla je dr Mandić i navela da će iz preventivnih razloga ostali đaci biti pregledani sutra u zemunskom dispanzeru.

Ekipa lekara je, kako je kazala, posetila školu, održan je sastanak sa roditeljima i nisu potrebne dodatne mere poput sterilizacije učionice i drugih prostorija.

Učenik se, kako je rekla dr Mandić, lečio i ranije od tuberkuloze, skoro dve godine, zbog čega nije redovno završavao školu. Iako ima 18 godina, pohađa prvi razred te škole.

Poslednju kontrolu učenik je imao u februaru i tada je, kako je kazala dr Mandić, bilo sve u redu, ali je u međuvremenu došlo do pojave recidiva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track