ZELENILO: Distribucija drva za izbeglice i spcijalno ugrožene
Foto: Beta

Ogrev

ZELENILO: Distribucija drva za izbeglice i spcijalno ugrožene

Beograd -
U toku je izrada jedinstvene baze podataka za sva izbegla i raseljena lica i socijalno najugroženije porodice, posle čega će početi distribucija drva

BEOGRAD - Povereništvo za izbeglice i interno raseljene grada Beograda u saradnji sa JKP „Gradsko zelenilo” obezbedilo je 100 kubnih metara ogreva za socijalno ugrožene porodice.

Prema rečima Miodraga Pribilovića, poverenika za izbeglice, u toku je izrada jedinstvene baze podataka za sva izbegla i raseljena lica i socijalno najugroženije porodice, posle čega će početi distribucija drva.

Obezbedili smo 100 kubika ogreva kako bi porodice kojima je ova pomoć najpotrebnija na vreme bile snabdevene za narednu sezonu, ali i ukoliko se neuobičajeno hladno vreme za ovo doba godine nastavi.

Jedinstvena baza podataka omogućiće nam da ubuduće ova vrsta pomoći ugroženim sugrađanima bude pravično raspodeljena.

Ova količina ogreva je samo početak, nastojaćemo da u narednom periodu obezbedimo dodatnu količinu i biće podeljena najugroženijim porodicama na teritoriji grada Beograda, među kojima je i nekoliko porodica teškog materijalnog stanja, koje žive u socijalnim stanovima u Velikom Morkom Lugu – istakao je Pribilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja