NAJAVA: Železnica traži povećanje cene BG voza
Foto: Kurir

Prevoz u gradu

NAJAVA: Železnica traži povećanje cene BG voza

Beograd -
Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović je kazao da se trenutno uzima cena od 4,3 evra po pređenom kilometru jednog voza, a da je realna cena 8,6 evra, zbog čega železnice imaju gubitke

BEOGRAD - Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović najavio je da će zatražiti izmenu cene prevoza BG voza, ističući da su troškovi prevoza dvostruko veći.

On je kazao da se trenutno uzima cena od 4,3 evra po pređenom kilometru jednog voza, a da je realna cena 8,6 evra, zbog čega železnice imaju gubitke.

"Neko je tu cenu politički dogovorio i mi zbog toga imamo gubitke", rekao je Simonović.

On je kazao da zna da je za "gradske vlasti sve skupo kada treba da plate, a za Železnicu sve jeftino kad treba da prevozi", ali da ipak treba preispitati tu cenu.

Simonović je izrazio očekivanje da će rukovodstvo Grada Beograda to prihvatiti, jer je izmena cene neminovnost.

On je rekao da će ponuditi gradskim vlastima i da se beogradski voz proširi na okolna mesta - do Umačara, Mladenovca, Valjeva i Sopota - kao i da za njega važi markica gradskog prevoza.

Simonović je izrazio nadu da će Grad Beograd to prihvatiti, a da će Železnice sa svoje strane obezbediti da vozovi idu tačno u munut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track