BAHATI GANGULA: Šapić oteo ulicu da proširi dvorište vile!

Funkcioner DS prisvaja tuđe

BAHATI GANGULA: Šapić oteo ulicu da proširi dvorište vile!

Beograd -
Predsednik beogradskog odbora DS i čelnik opštine Novi Beograd uzurpirao Ulicu Laze Lazarevića u opštini Savski venac da bi proširio plac na kojem mu je smeštena vila
1 / 4

BEOGRAD - Prisvaja tuđe!Predsednik opštine Novi Beograd i šef beogradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić izgleda da mnogo voli komfor pošto je praktično prisvojio jednu gradsku ulicu u Beogradu. Čovek je, naime, zagradio gotovo celu Ulicu Laze Lazarevića u opštini Savski venac kako bi proširio svoje ionako već ogromno dvorište.Šapić, koji je i član Predsedništva DS, živi u vili od 171 kvadrata sa okućnicom od 1.600 kvadrata ili 16 ari. Ali ni takav luksuz mu izgleda nije dovoljan, te je rešio da uzurpira i državnu imovinu - Ulicu Laze Lazarevića čija je površina 862 kvadrata. Pregradio ju je metalnom kapijom visine oko tri metra tako da niko tuda ne može da prođe.- Koristeći svoj politički uticaj, Šapić je izvršio nasilno i protivpravno zatvaranje Ulice Laze Lazarevića (na uglu sa Zvečanskom) isključivo da bi proširio svoje dvorište. Zbog takve bahatosti i „zaštite privatnosti“ ogromnom kapijom oštećeni su građani koji tuda više ne mogu da prolaze - priča jedan od ogorčenih Šapićevih komšija i dodaje: „Mi smo godinama pisali gradskim službama. Čak se i donosilo rešenje o rušenju koje nikad nije bilo sprovedeno. On je u međuvremenu to sve legalizovao i nikom ništa. Da li to znači da sutra svako može da zauzme ulicu ili je to privilegija odabranih?“On postavlja pitanje i koliko bi se u gradski budžet slilo para da je tu ulicu dao na licitaciju, jer je u pitanju ekskluzivna lokacija.Drugi sagovornik Kurira kaže da treba proveriti kako je moguće da je u drugom delu dvorišta pored same pruge podignuta ograda, odnosno da li je to dozvoljeno po propisima i da li ugrožava saobraćaj.

Direkcija ćuti dva mesecaKurir je pre skoro dva meseca (12. februara) uputio zvanična pitanja Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Do danas se nisu udostojili da odgovore na koji način i uz čije odobrenje je Aleksandru Šapiću dozvoljeno da uzurpira deo javne imovine.Šapić zanemeoAleksandar Šapić juče nije želeo da govori zašto, kako i uz čiju dozvolu je praktično prisvojio deo ulice. Uprkos insistiranju, nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track