65 godina opštine Novi Beograd
Foto: Kurir

Proslava

65 godina opštine Novi Beograd

Beograd -
Novi Beograd slavi svoj Dan u znak sećanja na 11. april 1948. godine kada je započeta izgradnja novog grada na levoj obali Save

BEOGRAD - Opština Novi Beograd danas je proslavila 65 godina postojanja i Dan opštine, a tim povodom organizovana je i svečana akademija.

Novi Beograd, kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, današnji dan obeležava u znak sećanja na 11. april 1948. godine kada je započeta izgradnja novog grada na levoj obali Save.

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić poručio je da ta opština planira još mnogo godina da se razvija i unapređuje.

"Niko osim njegovih graditelja nije tada verovao da će Novi Beograd izrasti u jedan od najboljih urbanističkih gradova, ne samo u našoj zemlji nego i u svetu. Novi Beograd je dugo bio velika spavaonica, ali posle 2000. godine i demokratskih promena Novi Beograd je počeo da se razvija i širi", rekao je Šapić.

U svrhu poboljšanja komunikacije sa građanima i identifikacije njihovih problema, kako je rekao, otvoren je servisni centar koji je jedinstven u celoj zemlji, gde građani mogu da se obrate za svaku potrebnu informaciju i rešavanje svih svakodenvnih problema.

Na akademiji su dodeljene zahvalnice klubovima, organizacijama i pojedincima koji su svojim radom doprineli afirmaciji Novog Beograda.

Priznanja su dobili Radio klub "Novi Beograd", Rukometni klub "Novi Beograd", deca Predškolske ustanove "11. april" i profesor muzičkog obrazovanja u OŠ "Laza Kostić", kompozitor i solista Milorad Đurić.

Povodom proslave Dana opštine, u holu je otvorena i izložba slika "Veterani ULUS-a Novom Beogradu".Novi Beograd je građen u arhitektonsko-urbanističkom stilu "Moderne" i uz Čandigar u Indiji i Braziliju, glavni grad Brazila, predstavlja arhitektonski spomenik tog stila 20 veka. Iz snova i entuzijazma jedne generacije nikao je grad u gradu sa modernim bulevarima i velelepnim šetalištima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja