DOM OMLADINE: Ambasador Levi otvorio Dane izraelskog filma

DOM OMLADINE: Ambasador Levi otvorio Dane izraelskog filma

Beograd -
Pozdravljajući mnogobrojnu publiku, ambasador je podsetio da je ovaj festival postao već tradicionalan i izrazio zadovoljstvo što i ovoga puta može da ponudi raznovrstan i kvalitetan program

BEOGRAD - Ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi otvorio je večeras u Domu omladine manifestaciju "Dani izraelskog filma", na kojoj će do 12. maja biti prikazano sedam nagrađivanih dugometražnih ostvarenja novije produkcije.

Pozdravljajući mnogobrojnu publiku, ambasador je podsetio da je ovaj festival postao već tradicionalan i izrazio zadovoljstvo što i ovoga puta može da ponudi raznovrstan i kvalitetan program.

"Ljudi u Izraelu i u Srbiji slični su po ukusima, energiji, osećanjima", rekao je Levi, i dodao da su u velikoj meri slične i kinematografije dve zemlje.

Ambasador je istakao da zato veruje da će srpska publika dobro primiti odabrane filmove koji predstavljaju odraz savremenog izraelskog društva i kompleksnost izraelske kinematografije u usponu. Na otvaranju je prikazana "Intimna gramatika" reditelja i scenariste Nira Bergmana.

Organizator programa je Dom omladine Beograda u saradnji sa Ambasadom Izraela. Projekcije se održavaju u 18 i u 20 sati. Cena ulaznice je sto dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track